Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Winnebago Revel 44E je Mercedes-Benz Sprinter 4x4 proměněný v komfortní apartmá

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Winnebago Revel 44E představuje obytný automobil, který byl navržen speciálně pro milovníky outdoorových aktivit a je připraven prakticky kdykoliv opustit bezpečí silnic s hladkým asfaltovým kobercem.

Společnost Winnebago Industries Inc. patří mezi špičku mezi severoamerickými výrobci obytných automobilů a přívěsů. Historie této firmy se začala psát v roce 1958 a své současné jméno nese od roku 1961. V současnosti tato firma nabízí pětadvacet modelů obytných vozidel.

Winnebago Revel 44E je aktuálně nejmenším zástupcem své značky a ta s ním reaguje na stále větší popularitu obytných automobilů, s nimiž lze opustit bezpečí zpevněných vozovek i přeplněných kempů, v nichž si nakonec příliš mnoho klidu stejně nakonec neužijete.

Základem nejmladšího zástupce tradiční značky Winnebago se stal Mercedes-Benz Sprinter s pohonem kol obou náprav v provedení pro severoamerický trh.

Skříňová dodávka s rozvorem náprav 3665 mm je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválec o objemu 3,0 litru o výkonu 140 kW a točivém momentu 441 N.m, spolupracujícím s pětistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Samozřejmostí je ABS, ESC, kontrola trakce, asistent sjezdu ze svahu a na přání jsou k dispozici terénní pneumatiky BF Goodrich T/A KO2.

Tradice a zkušenosti ve vývoji a výrobě obytných automobilů se odráží prakticky v každém detailu interiéru modelu Revel 44E. Ten přitom nabízí pro obytné vestavby do karoserií skříňových dodávek tradiční uspořádání s dvojicí otočných předních sedadel, za nimiž je sklopný stolek a dvoumístná lavice, které lze proměnit v lůžko.

Samozřejmostí je zde plně vybavený kuchyňský kout s indukční varnou deskou, dřezem a lednicí. K dispozici je nádrž na pitnou vodu o objemu 79,5 litru, na níž navazuje průtokový ohřívač a pro odpadní vodu je připravena nádrž o stejném objemu. Proti kuchyňskému koutu je umístěn sprchový kout, jehož součástí je i toaleta s odpadní kazetou o objemu 19 litrů.

Zadní část vozu je vyhrazena ložnici a úložnému prostoru pod ní. Ten lze podle potřeby zvětšit, protože lůžko je zavěšeno na popruzích a pokud není používáno, tak může být za pomoci elektromotorů vytaženo pod strop.

Winnebago si Revel 44E cení v základním provedení na 134.799 amerických dolarů (zhruba 2.980.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)