Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wolf Racing připravil Ford Mustang GT pro německou policii (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V rámci kampaně Tune it! Safe! je v Německu prakticky každoročně upraven do podoby policejního vozu nějaký atraktivní automobil, který dokáže k dané problematice přitáhnout pozornost.

Essen Motor Show pořádaná v letošním roce od 25. listopadu do 4. prosince je místem, kde řada evropských i světových úpravců představuje své nejnovější kreace na základech sériových modelů. Vystavovány jsou zde samozřejmě i jednotlivé komponenty, které se pak řada fanoušků montuje vlastnoručně na své vozy.

Právě na nebezpečí některých neodborných zásahů do konstrukce vozů při jejich úpravách se snaží upozorňovat kampaň Tune it! Safe!, kterou na Essen Motor Show již tradičně prezentuje profesionálně upravený automobil v barvách německé policie.

V letošním roce byl za základ vozu, upozorňujícího na bezpečnost při tuningu automobilů, vybrán Ford Mustang GT a jeho úpravy byly svěřeny německé společnosti Wolf Racing z Neuensteinu, jejíž specializací jsou právě vozy značky Ford.

Mustang GT se u Wolf Racing dočkal úprav karoserie v podobě nového nástavce spodní části předního nárazníků, nových prahů, spodní části zadního nárazníku s difuzorem a přítlačného křídla na zádi.

K další úpravám patří nová 20palcová kola spolu se sportovními pružinami a tlumiči, snižujícími světlou výšku. Pohonná jednotka v podobě 5,0litrového osmiválce disponuje výkonem 335 kW (455 k), což stačí k akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,3 s a dosažení maximální rychlosti 268 km/h.

Samozřejmostí jsou pro policejní automobil vedle specifických barev a označení i výstražná světla spolu se sirénou. Ford Mustang GT v této podobě ovšem nezamíří na německé dálnice, ale v příštích dvanácti měsících bude vystavován na nejrůznějších akcí, kde bude poutačem kampaně Tune it! Safe!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)