Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z gauče do světa motorsportu: Oficiální film Gran Turismo dnes vstupuje do českých kin

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Gran Turismo přijíždí do českých kin! Populární závodní série se z PlayStationu přesouvá na stříbrné plátno a láká na akční podívanou plnou hektolitrů spáleného vysokooktanového benzinu.

Legendární závodní série Gran Turismo pro herní konzole Sony PlayStation za poslední čtvrtstoletí pomohla řadě dnešních benzinových nadšenců k lásce k autům a motoristickému sportu. A teď se objevuje i na stříbrném plátně, protože právě dnes vstupuje do českých kin. Oficiální film Gran Turismo se inspiruje populární hrou a vypráví životní příběh jednoho z jejích nejúspěšnějších hráčů.

Film Gran Turismo vypráví o splněném životním snu dospívajícího hráče Janna Mardenborougha. Ten se od virtuálního závodění na playstationu v dětském pokojíčku projezdil až do profesionálních automobilových závodů. Kvalifikoval se a úspěšně uspěl v závodnické škole GT Academy. V minulosti ji organizovali vývojáři hry ze studia Polyphony Digital ve spolupráci s technologickou společností Sony a automobilkou Nissan.

Jann Mardenborough se nominoval do soutěže GT Academy v roce 2011, když následně porazil dalších 90 tisíc účastníků a vyhrál hlavní cenu. Tou byla účast ve vytrvalostní čtyřiadvacetihodinovce v Dubaji za volantem závodního speciálu Nissan i nadějná budoucnost v motorsportu. Mardenborough však během své kariéry zažil i fatální havárii, když se v roce 2015 na Nürburgringu jeho Nissan GT-R Nismo GT3 vznesl, přelétl bezpečnostní plot a bohužel usmrtil jednoho z diváků.

A skutečnosti, s jakými jeho jedinečný životní příběh odvypráví filmaři, můžete zjistit už teď. Gran Turismo dnešním dnem vstupuje do českých kin, přičemž ve vybraných kinosálech si jej můžete užít i s prostorovým zvukem Dolby Atmos. K hlavním hvězdám ve filmu patří Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom a další.

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme