Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Základní model Porsche Cayman v Česku za 1,5 milionu

Libor Zezulka
Diskuze (207)
Společnost Porsche Inter Auto CZ rozšiřuje nabídku modelů Porsche na českém trhu o základní model Cayman s šestiválcem 2.7 litru. Stojí nejméně milion a půl.

„Porsche Cayman je mladším sourozencem modelu Porsche Cayman S, který se na českém trhu již zabydlel. Jedná se o cenově přístupnější variantu pro mladší klientelu, která hledá vůz, jenž jí nabídne fascinující jízdní vlastnosti sportovního vozu s motorem uprostřed a zároveň také kvalitu a exkluzivitu image vozů Porsche“, uvedl Richard Vegera, Sales Manager Porsche.

Základní model řady Cayman pohání šestiválec boxer o objemu 2,7 litrů s výkonem 180 kW při 6500 otáčkách a točivým momentem 273 Nm při 4600 – 6000 otáčkách, který dovoluje zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,1 sekund a dosažení maximální rychlosti 258 kilometrů v hodině. Průměrná spotřeba podle EU normy činí 9,3 litrů na 100 kilometrů.

I v základním Caymanu mohou zákazníci volit mezi manuální a automatickou převodovkou, základní manuální převodové ústrojí má však pouze pět stupňů. Šestistupňová převodovka se dodává na přání ve spojení s Porsche Active Suspension Management (PASM). Cayman přijíždí na 17 palcových litých kolech. Základní cena modelu Cayman začíná na českém trhu na částce 1 502 000 Kč vč. DPH.

Libor Zezulka
Diskuze (207)
17. 8. 2006 00:08
Re: zadne Mugo
To asi těžko.
16. 8. 2006 23:55
Re: zadne Mugo
Netvrdím, že žiju v Mostě, ale znám to tam poměrně slušně. Abych se přiznal, ani neznám cenu nafty a benzínu... je to kolem 30. Jinak, jestli něco miluji, pak je to Praha a Český Krumlov. Tedy nikoliv ovšem pro stav silnic :-) nýbrž... pro stav své duše.
16. 8. 2006 23:28
Re: zadne Mugo
Do vlaků moc nedělám, tohle nevím... No, protože se tam postavily silnice... jede člověk například z Chomutova přes Most, Bílinu po čtyřpruhu až do Ústí... Na druhou stranu jedeš pár kiláků z Chomutova do Ostrova vlnovkama ale už před Ostrovem jsi opět na čtyřpruhu až do Karlových Varů... parádní jízda... tedy pokud nejedeš Lambem... Je to snad jediná výhoda Severních Čech, že tu jsou poměrně slušné a moderní tahy. Známej tu měl známé z USA a odvezl je k tomu dolu... oni ustrnuli a ptali se, jak daleko od dolu bydlí lidé... 500 metrů, řekl... a oni málem omdleli :-) Chomutov má krásné náměstí, Most... ideální město pro motoristy - samé čtyřproudé silnice s kruháčema... neexistuje zácpa. Teplice... jo... české Benátky... Ústí... řekl bych... zoufalost.
16. 8. 2006 22:59
Re: OT: LAMBO
Hm... já to ss také čet.. (super sport...) Černý humor mi říká... velmi náročné téma... budiž ti odpuštěno... :yes:
16. 8. 2006 22:55
Re: zadne Mugo
Je to naproti tomu památnému zámku Jezeří... mezi zámkem a silnicí je ten důl, kvůli kterému se má bourat ta vesnice Jiřetín... pod zámkem vedla v 70 létech podkrušnohorská magistrála od Děčína do Chomutova... jenže ten důl se zakous do hor a tak se silnice udělala podél dolu z druhé strany, na už vytěžené lokalitě... je tam i přeložená vlaková trať a pod ni ve svahu, kde se vyboural, silnice - jinudy to nejde vést. Je to opravdu unikátní na tak vysoké navážce... a opravdu mi jeden odborník říkal, že si to tam bude sedat 10tisíc let... Ten důl... to je šílenství... jedeš kolem, krásné Krušné hory máš tak 5 km od sebe a pod tebou jáma 200 metrů... hluboká, a tebe napadne - to přece nemůže vydržet... to musí ujet... také to už i ujelo... sice ne celé pohoří ale obrovské množství země se utrhlo a sjelo dolů... a zámku praskaj zdi... Princ Charles tam byl a žasnul, co je možné...