Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závod Isle of Man TT má další oběť. Nejrychlejší Španěl zajel rekord, poté tragicky havaroval

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Kultovní, ale také velmi nebezpečný motocyklový závod Isle of Man TT si vyžádal další jezdecký život. Osudný se stal Raülu Torrasu Martinézovi, který je již 267. obětí.

Španělský jezdec Raül Torras Martinéz by počátkem září oslavil sedmačtyřicáté narozeniny a motocyklové závody byly jeho vášní po celý život. Bohužel se mu však staly i osudnou, neboť jde o již 267. oběť závodu na britském ostrově Man.

Martinéz havaroval při nehodě v úterý večer během prvního závodu Supertwin v posledním kole. Dříve tentýž den přitom zajel trať s průměrnou rychlostí 125,47 mil za hodinu, čímž vytvořil svůj osobní rekord a v celkovém hodnocení obsadil dvacáté místo. Pořadatelé také uvedli, že to byl nejrychlejší jezdec španělské národnosti, který kdy na podniku startoval.

Video se připravuje ...

Nehoda se stala zhruba v polovině šedesátikilometrového okruhu a podrobnosti o incidentu zatím nejsou známé. Poněkud mrazivý je jeden z posledních příspěvků Martinéze na Instagramu, kde sdílel báseň o odvaze tváří v tvář smrti. „Jsem pánem svého osudu,“ stojí v ní mimo jiné.

„Jsme zdrceni, naše myšlenky jsou s rodinou našeho milovaného Raula,“ vyjádřil se jeho závodní tým prostřednictvím sociálních sítí. Nezbývá než doufat, že jde o jedinou letošní oběť náročného podniku Isle of Man TT. Jen v loňském roce si složitý závod vyžádal šest lidských životů.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

9. 6. 2023 15:00
Re: Odpočivaj
Na mě to přišlo už někdy ve 40. Od té doby motorky okukuju, ale nepřibližuju se :-[] . Zabít se si myslím není nic hrozného, 2x jsem se po bouračce vzbudil ve špitálu, takže kdybych umřel asi bych to ani nevěděl. Když se probereš je to následně nepříjemný, ale hlavně pokud má člověk všechny orgány, končetiny a zachovanou hybnost není problém.
9. 6. 2023 14:39
Re: Odpočivaj
Hele taky jsem se na motorce nablbnul a posledních pár let už se taky bojím. Ale teď jsem byl na Zatáčkách v Hořicích a úplně se mi to vrátilo. Je to krásný procházet depem a čuchat ten benzoapyren a další jedovatý látky co se těm krásným motorkám linou z výfuku. Jen je škoda, když se na tom někdo zabije. ;-\
Avatar - speedfred
9. 6. 2023 11:02
Re: Odpočivaj
Tak mňa to bude držat dúfam do 100 rokov.
9. 6. 2023 10:21
Re: Odpočivaj
Pořád jsi na tom dobře. Já se před pár lety prostě začal bát a už jsem jen teoretik :D
Avatar - speedfred
9. 6. 2023 09:27
Re: Odpočivaj
Bývalo, bývalo teraz jazdím tak že už hodne premýšlam za iných na ceste aj ked netvrdím že za to občas nepotiahnem.