Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zeman se stal prvním uživatelem modernizované Škody Superb

redakce AUTO.CZ
Diskuze (55)
Prezident Miloš Zeman se stal prvním uživatelem modernizované Škody Superb, která se na trh dostane v příštích dnech.

Zeman dnes na Hradě dostal nejsilnější a nejlépe vybavenou verzi Superb Laurin&Klement v černé barvě s benzinovým šestiválcem 3,6 FSI o výkonu 191 kW. S maximální rychlostí 250 km/h je to nejrychlejší model, který Škoda vyrábí, a má také zvláštní bezpečnostní prvky. "Je to naše nejlepší auto Škoda Superb. Nejlepší a nejrychlejší Škoda, jaká kdy byla vyrobena," řekl novinářům předseda představenstva Škody Winfried Vahland.

Dodal, že ho velmi těší, že si prezident vybral domácí automobilku a že si váží jeho podpory českému automobilovému průmyslu. "Byl velmi spokojený. Dal jasně najevo, že chce vždy jezdit Škodou," přiblížil Vahland předávací ceremoniál na Hradě.

Prezidentský Superb je prakticky sériový vůz s nejvyšší nabízenou výbavou. Navíc má například držáky na připevnění vlaječek, vysílačku nebo skryté majáčky. Běžná cena se pohybuje kolem 1,07 milionu korun.

Superbem jel Zeman již na svou inauguraci v březnu tohoto roku. Prezidentský vůz teď nahradil zcela přepracovaný model. Zemanův předchůdce Václav Klaus dával přednost modelu A8 německé značky Audi, která stejně jako Škoda patří do koncernu VW.

Vozy značky Škoda byly jako státnické limuzíny používány i předchozími prezidenty. Například první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk jezdil od roku 1926 v legendárním voze Škoda Hispano Suiza poháněným šestiválcem o trvalém výkonu 100 koňských sil.

První vozy typu Superb vyráběla automobilka pro náročné zákazníky ve třicátých letech minulého století. Od roku 2001 je Superb opět na vrcholu modelové palety. Loni se pro Superb na celém světě rozhodlo zhruba 110.000 zákazníků. Zhruba do dvou let by měla přijít zcela nová generace modelu.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (55)
20. 6. 2013 07:47
Re: Nevím, co je na tom pravdy,
Bohužel s tebou musím naprosto souhlasit ;-\
19. 6. 2013 18:01
Krása ...
Tak ať Vám, pane prezidente, dobře slouží. :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
19. 6. 2013 14:26
Re: OLOL
Nejlepší jsou ty lidi, těch jsem si všiml až teď. Ty by museli mít asi 5 metrů, když Zeman je také spíš vyšší.
19. 6. 2013 13:23
Re: Dotaz
to je prece tak, ze ikdys ten motor není nastartovanej, tak podava vykon 100 konskych sil, takove vylepsene a zdokonale perpetum mobile, perpetum mobile je vlastne zastarala varianta a dnes by ji nikdo snad ani nepouzil, je proste neefektivni :-!

takze kdys s nim prijedes domu, vypnes ho a zapojíš do vejfuku el. kable, tak ti to rozsvidi barak silou 100 konskych sil :-!
Avatar - white label
19. 6. 2013 13:17
Re: Nevím, co je na tom pravdy,
Jen jemu určitě ne, ale byl v mnoha a ohledech ("způsobech") průkopník, v tom má Atila pravdu.
I to jak se vyvíjí (způsob zatčení, medializace apod.) kauza Nagyová/Nečas je opět v režii staré kliky (Zeman a spol./Klaus a spol., naoko soupeři, kteří se vzájemně "nenápadně" podporují), která z toho chce opět vytřískat maximum ve svůj další prospěch. Zeman hned po nástupu do úřadu prohlásil, že udělá maximum proto, aby tahle vláda co nejdřív skončila a Klausovi se to také hodí, protože (jak včera prohlásil), chtělo by to právě teď založit novou pravicovou stranu, samozřejmě v čele s ním, když už to vypadá, že by úřednická vláda ("logicky" s Klausem) aktuálně ve sněmovně neprošla. Takže pokud mají tihle dva jakýkoli společný zájem (viz opoziční smlouva), těžko je někdo jen tak převálcuje, což je už dnes historicky prokázáno i bez knížek/filmů k tomu, i když i ty už existují.
A to, že Zeman dokáže zcela bezostyšně lhát (i na kameru), dokázal i ve své předvolební kampani, takže s jakýkomkoli jásáním nad jeho osobou v roli presidenta bych byl velmi opatrný, nehledě na jeho kauzu s nejmenování profesora, nebo "propagaci" alkoholismu "vysílanou" i do zahraničí. I díky jemu se o nás aktuálně píše jako o banánové republice, což je ale těmto lidem celkem jedno, podstatnější jsou pro ně jejich osobní zájmy.
Chtěl bych hlavně presidnenta za kterého se nemusíme stydět (viz např. odemykání korunovačních klenot), ve srovnání s tím je fakt v čem si zrovna vozí zadek naprosto nepodstatný.