Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Žena, která prodělala dopravní nehodu, byla zachráněna po šesti dnech!

Tomáš Dusil
Diskuze (2)

Skoro týden trpěla žena, jejíž auto skončilo zaklíněné v korunách stromů mimo silnici. Jak se nakonec podařilo ženě zachránit?

Nehody vozidel na osamělých silnicích jsou z hlediska možností dotyčného zachránit mnohem horší, než na frekventovaných cestách. Jednou z velmi málo frekventovaných silnic je i dálnice číslo 60 severně od Phoenixu poblíž Wickenburgu ve státě Arizona vedoucí z velké části pouští.

Právě tady nezvládla 53letá řidička, jejíž jméno nebylo zveřejněno řízení svého vozu. Auto „skočilo“ do vzdálenosti 15 metrů od silnice, kde narazilo do koruny stromu. Jeho řidička zůstala ve voze zaklíněná bez jídla, vody i pomoci.

Přesto měla štěstí v neštěstí, neboť několik dní po nehodě prováděla Arizonská správa silnici ADOT (Arizona Department of Transportation) údržbu na dálnici číslo 60, když si její pracovníci všimli plotu, značně poškozeného v jednom místě. Zkusili se tedy poohlédnout po okolí a záhy objevili vrak vozu, doslova visícího v korunách stromů kus od dálnice, navíc ještě několik metrů pod úrovní její vozovky. Pracovníci správy údržby upozornili veřejnou záchrannou službu, stejně jako státní policii.

Policista Caleb Hiegel, stejně jako pracovníci ADOT Zach Moralez a Josh Miller a dále farmář Dave Moralez vyšplhali k autu a nahlédli dovnitř. Tam však nikoho nenašli. Státní policie tedy začala prohledávat okolí nehody. Zcela vyčerpanou ženu nalezli ve vzdálenosti 460 metrů od místa nehody v korytě řeky. Dehydratovanou a s četnými poraněními. Zavolali vrtulník, který ženu transportoval do nemocnice.

Později žena sdělila výše zmíněnému policistovi, že se jí nehoda stala před šesti dny. Několik dní poté strávila v autě, až se pokusila vůz opustit a najít pomoc. Nebýt údržby komunikace, patrně by nepřežila.

Tomáš Dusil
Diskuze (2)
Avatar - rokyta.p
4. 11. 2018 18:52
ajaj
Cituji: "Žena, která prodělal" ...kdo je, prosím, korektor nebo jazyková úprava? >:D
4. 11. 2018 17:24
Žena mužského rodu
"Žena, která prodělal dopravní nehodu, byla zachráněna po šesti dnech!" - fakt po sebe nečítate, že? ;-)