Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2016: Fotogalerie z nultého dne

David Bureš
Diskuze (0)
Zahalené novinky, cvičení proslovů a dolaďování posledních detailů - tak vypadá výstaviště Palexpo den před zahájením tamějšího autosalonu.

Letošní ročník ženevského autosalonu startuje již toto úterý 1. března. Je již tradicí, že do Ženevy vyrážíme s předstihem, abychom si den před oficiálním zahájením autoshow prohlédli výstaviště a zjistili, co se kde chystá.

Den před odstartováním autosalonu vládne na výstavišti Palexpo čilý ruch. Představitelé automobilek si procvičují proslovy o chystaných novinkách, pracovníci pak ještě jednou přelešťují novinky a dokončují práce na stáncích. Zatímco někde už je takřka hotovo, jinde se ještě naplno maká, aby v úterý při oficiálním otevření výstaviště bylo všechno tip ťop. Jak se můžete přesvědčit v přiložené fotogalerii, třeba u SsangYongu se dokonce ještě pracuje na podvozku vystaveného Tivoli XLV.

Mnohé automobilky své výstavní prostory pečlivě ukrývají před zraky novinářů, třeba nový Aston Martin DB11 jsme tak zatím neměli šanci vidět. Jiné firmy naopak své karty již odkryly, a tak jsme si některé z prezentovaných aut mohli prohlédnout s předstihem. Pracovník tuningového úpravce Nimrod nám dokonce s radostí odkryl zahalené dílo, které jsme si díky tomu mohli detailně nafotit. U Ferrari naopak byli přísní, novinka GTC4Lusso sice již stála pod zářícími reflektory, ochranka u maranellského stánku nás ale žádala, abychom vůz nefotili. Stejně nekompromisní byli u indické Taty. Co naplat, počkáme si do zítra…

Přiloženou fotogalerii z nultého dne berte jako malou ochutnávku před tím, co si pro vás ze Ženevy chystáme v příštích dnech. Jako již tradičně se můžete těšit na bohaté fotogalerie prezentovaných vozů, první dojmy z vystavených novinek nebo exkluzivní zprávy přímo z místa. Letošní specialitou bude i přímý přenos z premiéry Škody VisionS. Těšíte se?

Foto: Vít Hlaváček

David Bureš
Diskuze (0)