Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019: Citroën SpaceTourer The Citroënist Concept nabízí svobodu na kolech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Citroën si pro ženevský autosalon připravil několik novinek a jednou z nich je i SpaceTourer The Citroënist Concept, představující dokonalé mobilní místo pro život i práci, umožňující intenzivně cestovat a přitom zůstat připojený.

Citroën v letošním roce oslavuje sto let od svého založení. Vedle připomínek minulosti a slavných historických modelů této francouzské značky můžeme očekávat i řadu pohledů do budoucnosti.

Mezi první z nich se zařadí koncepty připravené pro letošní autosalon v Ženevě v podobě maličkého Ami One a výrazně většího obytného SpaceTourer The Citroënist Concept, jehož základem je sériový model SpaceTourer.

Video se připravuje ...

Koncept obytného vozu, jehož jméno odkazuje na náklonnost fanoušků značky, rozhodně zaujme svým vzhledem. Automobil dlouhý 495 cm, široký 192 cm a vysoký 199 cm sází na dvoubarevné provedení exteriéru, které doplňují výrazné prvky v podobě červených linek, nálepek „The Citroënist Est.1919“ a 17palcových kol.

Citroën prezentuje SpaceTourer The Citroënist Concept jako obytný automobil, který je vybaven pro svobodné cestování a současně nabízí i stále mobilní připojení. Karoserie lehkého užitkového vozu nabízí variabilní uspořádání interiéru, které je výsledkem spolupráce s firmou Pössl, patří mezi největší evropské výrobce přestaveb dodávek v obytné vozy.

Pod vzhůru výklopnou střechou je zde uložen lůžko pro dvě osoby a pod ním v interiéru vozu je obytný prostor, který může posloužit i jako kancelář s mobilním připojením a mohou v něm být uložena i dvě jízdní kola.

Pro práci je SpaceTourer The Citroënist Concept vybaven nábytkem, který lze přizpůsobit multimediálnímu využití včetně rovné pracovní plochy a zasouvatelné televizní obrazovky. K dispozici je zde systém Click&Share, sloužící ke sdílení obsahu a umožňující sledování map pro přípravu trasy i prohlížení vlastních fotografií a videí.

Součástí výbavy konceptu je i dvojice exkluzivních jízdních kol „Rider The Citroënist by Martone“. Tato jízdní kola z produkce značky Martone přebírají designové prvky vozu a s cenou od 950 eur (zhruba 24.500 Kč) budou k dispozici v e-shopu www.lifestyle.citroen.com v rámci kolekce „The Citroënist“.

Citroën v souvislosti s technikou konceptu uvádí, že osazen odpojitelným pohonem 4x4 z produkce partnerské firmy Automobiles Dangel, spolupracujícím prostřednictvím manuální šestistupňové převodovky s motorem BlueHDi 150 S&S.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - del42sa
4. 3. 2019 16:31
Citroen
to to teda frantíci v tom Citroenu dopracovali... Kdysi slavná automobilka nyní namísto futuristických konceptů s nadčasovou technikou nabízí přebarvené dodávky polepené veselými motivy a s barevnými koberečky uvnitř.Bravo

Ke 100 letému výročí značky vystaví takový vskutku "kreativní" koncept. Majstrštyk :yes:
Avatar - Blue Sun
4. 3. 2019 14:21
Re: Prostor uvnitř
Od imitace člověka to sedí.
Avatar - ZZ
4. 3. 2019 13:41
Standard
Stan a potřeby k bivakování :yes: Konečně někdo pochopil, co má být standardní výbava u francouzskýho auta. Už žádnej stres, že tě to někde nechá. >:-[]
Avatar - ZZ
4. 3. 2019 13:40
Re: Prostor uvnitř
Imitace kol, k imitaci auta ;-)
Avatar - Blue Sun
4. 3. 2019 11:35
Re: Prostor uvnitř
Tak jestli to byly ty imitace kol, které tam používají, pak věřím, že ještě dost. Ale nacpat tam full 29", to už moc místa nezbyde.