Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Fiat Trepiúno – Cinquecento potřetí

Ladislav Čermák
Diskuze (29)
V Ženevě se představí budoucí nástupce legendárního Fiatu Cinquecento, tentokrát pod úplně jiným jménem. (doplněno o fotografie interiéru a 2 plakáty)

Začátkem března se představí definitivní podoba studie, o níž jsme Vám nedávno nabídli první informace s věrohodnou retuší. Budoucí Minifiat vznikl na platformě nové Pandy, při zachování rozvoru 2,3 m má ovšem o plných 24 cm na délku méně a dává rčení „v každém rohu kolo“ nové, opravdovější významy.

Design se jednoznačně odkazuje na prapůvodní „bublinu“ z padesátých let, kromě otočené koncepce (nyní je samozřejmě „vše vpředu“) nabízí i nově řešený interiér. V malém interiéru je totiž místo pro 3+1 cestujícího, za řidičem zbývá místo už jen pro dítě. Povědomá je naopak vysoká karoserie, završená rozlehlým střešním oknem, s nově pojatou zádí á la Nissan Micra. Lehce sportovní nádech dodávají pěkná litá kola.

Novinka se v souladu s novou koncernovou politikou nebude znovu, potřetí, jmenovat 500, dle důvěryhodných zdrojů ponese název Abita, což italsky znamená „ono to žije“.

Á propos, vedle tohoto Minifiatu, poháněného agregáty z Pandy (1,1i – 40 kW, 1,2i – 44 kW a 1,3JTD – 51 kW), se můžeme v roce 2007 těšit i na Mikrofiat Piccolissima.

Zde si můžete stáhnout plakáty Fiat Trepiúno.

Ladislav Čermák
Diskuze (29)