Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Peugeot 107 (doplněna cena v ČR!)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)
Minulý týden byla zahájena výroba tří miniaut v Kolíně. Přinášíme Vám první informace o jednom z nich - Peugeot 107.

Zatímco minulý týden jsme Vám nabídli první předběžné informace o Citroenu C1, nyní přinášíme definitivní data, týkající se bratrského Peugeotu 107. 3,43 m dlouhý hatchback je o celých 25 cm kratší než model 106 a řadí se tak mezi nejkratší čtyřmístné automobily světové produkce. Stejně jako Citroen, i Peugeot bude k dispozici v tří- i pětidveřovém provedení s dvěma motory (1,0i 50 kW a 1,4HDI 40kW) a jedinou úrovní základní výbavy. Ta ovšem obsáhne velkorysou bezpečnostní výbavu, zahrnující čtyři airbagy, ABS s EBD, předpínače a omezovače tahu bezpečnostních pásů, bezpečnostní sloupek řízení a 3x ISOFIX, a standardní komfort, znamenající elektricky ovládaná okna a zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovladačem, elektrický posilovač řízení, lakované nárazníky a dělené zadní sedadlo. Krátce po uvedení obsáhne seznam volitelných doplňků další dvojici airbagů a ESP. V maximální míře bylo myšleno i na ochranu chodců.

V třídveřové benzínové verzi pouze 790 kg těžký vůz bude používat osvědčenou kombinaci McPherson vpředu/vlečená ramena se zkrutným stabilizátorem vzadu a díky nadprůměrnému rozvoru 2,34 m a standardně 14" kolům jistě nabídne snadno kontrolovatelné chování na vozovce. Kompaktní karoserie se všemi firemními poznávacím znaky zahalí své půvaby do osmi různých barev, z toho pěti metalických. Podobně jako Citroen, i Peugeot nabídne celoskleněné zadní víko a proporce, blížící se čím dál více ideální krychli (d x š x v 3,43 x 1,63 x 1,465).

Podle nejnovějších informací bude cena Peugeotu na českém trhu odpovídat ekvivalentu sumy 8000 €, tedy při současném kurzu cca 235 tisíc Kč.




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)