Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevský autosalon se vrátí v roce 2022. Už má termín a hledá vystavovatele

David Bureš
Diskuze (3)

Loni a letos se autosalon v Ženevě nemohl konat kvůli pandemii koronaviru. Pořadatelé však doufají, že v roce 2022 se na výstavišti Palexpo budou auta opět vystavovat.

Ženevský autosalon se vrátí po dvouleté pauze. Pořadatelé výstavy oznámili, že počítají s pořádáním již 91. ročníku slavné autoshow v roce 2022. Autosalon Ženeva 2022 by se podle těchto plánů měl konat mezi 17. až 27. únorem 2022.

Termín příštího ženevského autosalonu se tak posune na dřívější termín, v posledních letech bylo obvyklé, že se autosalon v Ženevě koná na začátku března. Jako již tradičně budou první dva dny (tedy 17. a 18. února) vyhrazeny novinářům, pro veřejnost bude výstaviště Palexpo otevřeno od 19. února.

Organizátoři výstavy aktuálně začali shánět potenciální vystavovatele. Ti mají čas do poloviny července, aby dali najevo, zda se na ženevském autosalonu 2022 chtějí prezentovat, či nikoliv.

„Odesláním balíčků nabídkových řízení nyní oficiálně zahajujeme organizaci ženevského autosalonu 2022. Se svým týmem se můžeme jen těžko dočkat, až představíme náš koncept vystavovatelům a následně veřejnosti. Opravdu doufáme, že zdravotní situace a odpovídající politické předpisy týkající se covidu-19 nám umožní uvést jej do života,“ říká k zahájení příprav Autosalonu Ženeva 2022 generální ředitel pořadatelské organizace Sandro Mesquita.

Pořadatelé rovněž přiznali, že ženevský autosalon v roce 2022 projde jistou evolucí. Pozměněná koncepce bude teprve odhalena v příštích týdnech, není však vyloučeno, že se i ženevský autosalon vydá cestou „veletrhu mobility“. Tedy že už nepůjde jen o tradiční výstavu automobilů, ale spíše přehlídku různých forem přepravy. Stejně tak bude teprve zveřejněn seznam účastníků.

Ženevský autosalon se na rozdíl od jiných velkých evropských autoshow v poslední době konal každý rok. V roce 2020 však byl tehdejší ročník zrušen, a to jen pár dní před jeho zahájením, v době vrcholících příprav. Švýcarská vláda totiž tehdy zakázala pořádání hromadných akcí s účastí nad 1.000 osob, jako protiepidemické opatření proti dalšímu šíření čínské chřipky, což pořádání ženevského autosalonu znemožnilo.

Následně se autosalon Ženeva nekonal ani letos. Pořadatelé už loni v létě oznámili, že mají finanční problémy. Navíc vyšlo najevo, že automobilky o prezentaci v letošním roce ani nemají velký zájem. Bylo totiž stále nejisté, zda se autosalon letos v březnu bude možné konat. A tak byl ročník 2021 zrušen a místo toho se organizátoři plně vrhli na přípravy ročníku 2022. To už snad zdravotní situace pořádání ženevského autosalonu umožní. Budeme doufat!

David Bureš
Diskuze (3)

Doporučujeme

28. 5. 2021 19:38
Re: Tak hlavně... haf, haf!
Zalez, elektrozkrate!
:-[]
28. 5. 2021 13:50
Tak hlavně...
... ať je to normální pořádný autosalon, na "veletrh mobility" jim s.e.r.e. bílej tesák! :-[]