Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letošní autosalon v Ženevě se ruší! Švýcarská vláda tak rozhodla kvůli koronaviru

Stanislav Kolman
Diskuze (43)

Veškeré velké události ve Švýcarsku naplánované na příští dny budou kvůli obavám z koronaviru zrušeny. Týká se to i ženevského autosalonu.

Dnes bylo oficiálně rozhodnuto, že švýcarská vláda preventivně zruší všechny veřejné a soukromé akce s více než tisícovkou lidí na jednom místě, a to minimálně do 15. března. Jednou z nich je i ženevský autosalon, jehož první tiskový den byl naplánovaný na úterý 3. března.

Dlouhou dobu to vypadalo, že se autosalon v Ženevě i přes obavy z koronaviru konat bude. Ještě před pár dny přišla oficiální tisková zpráva od pořadatelů, která informovala o zvýšených bezpečnostních opatřeních, o možném zrušení či přesunutí akce ale nepadla jediná zmínka.

Mezitím se ale podezření na koronavirus objevilo také ve Švýcarsku a včera organizátoři oznámili, že se celou situací a budoucností letošního autosalonu budou zaobírat dnes. Automobilový novinář Greg Kable pak na sociální síti Twitter jako první informoval, že ženevský autosalon bude kvůli nařízení švýcarské vlády opravdu zrušen.

Pro organizátory to rozhodně není dobrá zpráva. „Autosalon nemůžeme jen tak posunout, není to možné. Je zkrátka příliš velký. Termín v září, říjnu? Není to proveditelné,“ dozvěděli jsme se v rámci oficiální tiskové konference krátce před polednem. Pořadatelé dále zdůrazňují, že autosalon neruší z vlastní vůle, ale kvůli nařízení vyšší moci.

Pokud jste se na ženevský autosalon chystali a už máte zakoupené vstupenky, nezoufejte. Organizátoři potvrdili, že peníze budou všem vráceny.

Stanislav Kolman
Diskuze (43)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
29. 2. 2020 12:30
Re: Gims
A už je to tady, konspiračka. No vidíš, i kdyby to náhodou byla pravda, tak Trumpeta dosáhne svého cíle.
Avatar - Barrichello
29. 2. 2020 12:29
Re: Šiřte paniku !
nebudou díly a práce, pokud neobnoví fabriky výrobu, jako že neobnoví tak Toyota zavírá všechny japonské závody příští neděli.

Další budou jen přibývat.

V koreji je da den víc nových nakažených než v číně, tam to jede. Takže za chvíli budou ze hry LG, Samsung atd a s nimi všichni co od nich berou komponenty, baterky a veškerou elektroniku do infotaimentů, RJ, a další díly.
Avatar - Barrichello
29. 2. 2020 12:26
Re: Tak se mrknout na nová elektroauta aspoň na webu
Na elektrom*dky tu nikdo není zvědavej, běž si s tím onanovat k elektrodadovi a Tesláčkovi apod fanatikům :-)

Korea za noc 800 nakažených, baterky nebudou, takž to máte blbý :-)
29. 2. 2020 09:34
Re: Šiřte paniku !
Ale máš představu, co se bude dít až nastane opravdu nějaký velký problém.
29. 2. 2020 09:28
Re: Gims
V Tatrách je přelidněno. Už tam nejedu.