Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor Proxima se představuje v novém designu od studia Pininfarina

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Zetor Tractors a.s. na letošním veletrhu Agro Show představila modelovou řadu traktorů Zetor Proxima v novém atraktivním designu.

Společnost Zetor Tractors a.s. nejprve na podzim roku 2015 během veletrhu Agritechnica v Hannoveru odhalila designovou studii traktoru Zetor by Pininfarina. Následně byl o dva roky později nový design od slavného italského studia aplikován na modelovou řadu traktorů Zetor Major.

Nejnovějším nositelem atraktivních linií se nyní stává modelová řada Proxima, která se v nové podobě představila poprvé během veletrhu Agro Show, pořádaného ve druhé polovině letošního září v polském městě Bednary.

„Proxima patří k nejoblíbenějším modelovým řadám, proto jsme se rozhodli aplikovat nový design po modelech Major právě na ní. Ten vychází opět z designového konceptu od italského studia Pininfarina a do budoucna ho využijeme i na další modelové řady,” uvádí Jakub Hurta, manažer marketingu společnosti Zetor Tractors a.s.

Kromě nového designu disponují traktory Proxima i řadou dalších vylepšení. Například sklon kapoty a nový tvar střechy přináší uživateli traktoru lepší výhled z kabiny i na břemena při práci s čelními nakladači. Inovace systému klimatizace a vytápění kabiny mají výrazně zvyšovat jejich účinnost. Společnost Zetor Tractos a.s. dále uvádí, že při výrobě byly využity také nové technologie zvyšující pevnost materiálu.

Nový design byl představen při příležitosti 15. výročí modelové řady Proxima. Na trhu se objevila prvně v roce 2004 jako nástupce starších modelů. O tři roky později následovala série Proxima Plus s přední a zadní nápravou určenou pro těžké zatížení a hned v dalším roce Proxima Power s novým elektrohydraulickým reverzním řazením.

Společnost Zetor Tractors a.s. uvádí, že k dispozici budou modely Proxima CL, Proxima GP a Proxima HS s výkony od 56 do 86 kW (76 až 117 k). Nový design bude aplikován na všechny modely, ale také na další modelové řady.

„Traktory Proxima najdou uplatnění v menších i středně velkých zemědělských podnicích, v lesnictví nebo komunálních službách. Jde o univerzální traktory s jednoduchým ovládáním, které jsou ideální téměř pro všechny práce. Výborné jsou také pro práci s čelními nakladači,” dodává Jakub Hurta.

Českým zákazníkům se modelová řada Proxima v novém designu představí už 5. října na Mistrovství České republiky v orbě v Žabčicích, které je jednou ze zastávek letošní Zetor Tractor Show. Do sériové výroby se traktory dostanou začátkem roku 2020.

Zdroj: Zetor Tractors a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme