Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor trhal v Litvě rekordy (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Distributor traktorů Zetor z Litvy, společnost Specagra, originálním způsobem oslavil své 15. výročí působení na trhu.

V rámci oslav uspořádala společnost Specagra v Litvě akci pojmenovanou Zetor Tractor Parade. Organizátorům se přitom podařilo na jedno místo svolat celkem 115 traktorů značky Zetor.

Tyto traktory se pak v rámci spanilé jízdy, jejíž délka trasy měřila více než pět kilometrů, projely městem Panevezys a vytvořily působivou červenou kolonu traktorů dlouhou více než 600 metrů.

Účastníci akce tak překonali hned dva místní rekordy – nejdelší jedoucí kolonu traktorů a nejvíce traktorů jedné tovární značky na stejném místě. V současné chvíli organizátoři akce čekají ještě také na potvrzení výsledků o překonání světového rekordu od výboru Guinessovy knihy rekordů.

Akce se zúčastnili zemědělci z Litvy, kteří při své práci používají traktory značky Zetor. Na místě byly k vidění modely prodané v několika posledních letech, avšak objevil se zde i model Zetor 25 vyrobený v roce 1950 či modely vyrobené v rámci limitovaných sérií.

Dlouhodobě patří značce Zetor přední pozice na trzích ve střední Evropě. Oblast Pobaltí je dalším regionem, kde Zetor dominuje. Díky spolupráci s distributory jako je Specagra se řadu let daří navyšovat prodeje značky Zetor v Litvě, Lotyšsku a Estonsku, kde Zetor patří mezi tři nejprodávanější značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
27. 11. 2014 09:20
Re: u nás?
To ano, ale takmer všetci poliaci orú fergusonmi (bývalý ursus)
Avatar - hedvin
26. 11. 2014 13:50
Re: u nás?
přesně tak, zetor nemá v nabídce traktor pro těžký polní práce. Na druhou stranu pro ně není ČR tak velký trh jak např. Polsko kde je hodně malých zemědělců, kterým zetor vyhovuje.
Avatar - aproximus
26. 11. 2014 12:20
Re: u nás?
zemědělci nemůžou za to, že zetor nemá použitelný spolehlivý traktor s automatem. co mi zetor nabídne na zápřah 25t návěsu? nič... samozřejmě, že pro trávaře a loukaře, na to dvakrát roční mulčování a sekání ten zetor stačí, ale stejně jsem jich nových v těchto oblastech moc neviděl. znám několik soukromých! zemědělců, kteří mají přes 100ha a ani jeden nemá jediného nového zetora. zetoru v 90. ujel vlak, v mezidobí se na trhu etablovaly renomované značky, které jsou prostě dál. to je prostě fakt, né, že bych mu nepřál. má svoje segmenty, ale do mainstreamu prostě (zatím) nepatří.
Avatar - KANKUNEN
26. 11. 2014 11:34
Re: u nás?
Prý je to zkřivené dotacema pro zemědělce.
26. 11. 2014 10:02
u nás?
Vidíme len nové deery, fenoty,hollandy.... ak zetor tak len postaršie zvyšky zo starých čias... aspon že hasiči dostali tatry...