Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ZIL odhaluje limuzínu se 7,7litrovým osmiválcem

David Bureš
Diskuze (61)
Prototyp nového „ruského Rolls-Royce“ váží zhruba 3,5 tuny.

Moskevský automobilový výrobce ZIL (Zavod imeni Likhachova) představuje prototyp připravované limuzíny 4112-R. Tu by v budoucnu měl využívat ruský prezident Vladimír Putin a další vládní představitelé největší země světa, automobil bude pravděpodobně nabídnut také veřejnosti.

Vůz si zachoval hranaté tvary jako jeho předchůdce, model 41047, změnily se jen některé prvky – tou nejvýraznější změnou je jiná maska chladiče a světlomety. Karoserie je ozdobena chromovanými lištami, automobil má mimochodem tři páry bočních dveří.

Vnitřek je luxusní, jak bývá u limuzín zvykem. ZILy si tak i nadále zachovají přezdívku Rolls-Royce východního bloku. Výbava má zahrnovat televizi, minibar nebo nezávislou klimatizaci. Nechybí ani kožené čalounění a dřevěné prvky.

Pod kapotou automobilu pracuje vidlicový osmiválec o objemu 7,7 litru, jehož síla je posílána na zadní kola prostřednictvím pětistupňové samočinné převodovky od firmy Allison. V duchu „zelené“ módy motor tedy rozhodně nekráčí.

Agregát dosahuje výkonu 294 kW (400 koní), který dokáže limuzínu o hmotnosti 3,5 tuny rozpohybovat až k maximální rychlosti 200 km/h.

Sériová verze ZILu 4112-R by měla dorazit za několik měsíců. Cena automobilu zatím nebyla stanovena, spekuluje se ale, že se bude pohybovat okolo částky jednoho milionu eur (cca 24,5 milionu korun).

Ruský prezident Vladimír Putin v současnosti usedá do Mercedesu-Benz S 600 Pullman Guard. Starší generaci tohoto automobilu používal už v devadesátých letech Putinův předchůdce Boris Jelcin.

David Bureš
Diskuze (61)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
13. 9. 2012 11:47
Re: Rusové na to ještě nepřišli
Ano, na plechovou limuzínu to jsou nedostatečné hodnoty. Podívej se co umí RR Phantom. U americké limuzíny jsem se sekl, to uznávám, ale jak vidno, tak Obamava limuzína a horní ZIL jaksi nejde srovnávat. ZIL je vedle toho jako hračka. Proto je tohle celé k smíchu, když už si chce Rusko hrát na světovou velmoc a její hlava bude jezdit v tomhle prehistorickém křápu? Je to k smíchu od samotného počátku.
Mimochodem o burnoutech a 300km/h na dálnici jsem nic nepsal, šlo mi pouze o ten případný únik z místa nebezpečí ;-) Tak mi nepodsouvej něco, co jsem nenapsal.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
13. 9. 2012 09:20
Re: 21st century ZIL
Proti přírodě jsem to samozřejmě nemyslel. Ale říkáš to naprosto správně, zejména když tu hlavu tvoří šašci jako Putin. A nejhorší je, že ani dnes rus nemůže říct veřejně o Putinovi, že je šašek.
Avatar - Barrichello
12. 9. 2012 14:39
Re: cena
Ta cena je blbost. Tohle stál možná ten protoyp, ne sériový produkt.
Avatar - Barrichello
12. 9. 2012 14:34
Re: Rusové na to ještě nepřišli
:yes: :yes: :yes:
Přesně tak [odkaz]

Cadillac od General Motors spotřebuje 30 litrů na 100 kilometrů. Experti odhadují, že pět a půl metru dlouhá limuzína pro Obamu váží kolem osmi tun, je tedy více než třikrát těžší než SUV Chevrolet Suburban, na jehož vyztuženém podvozku je postavena. Potřebuje motor, který by autu dodal potřebnou sílu. Tím je osmiválec o výkonu 600 koní (441 kW).

Takže myslím že i v nepacéřovnaé verzi by ta obamova limuzka zrovna nejela 300 a nezrychlovala za 5s.
Nitro jde přidat klidně i na ZIL, v tom není problém.

Avatar - gld
12. 9. 2012 13:20
Re: Rusové na to ještě nepřišli
Obamov cadillac má 6,5 litrový diesel, učený pre ťažké úžitkové vozidlá. V základnej konfigurácii bez vstreku nitra dosahuje maximálnu rýchlosť 60 míľ za hodinu (96 km/h) a zrýchlenie na túto hodnotu mu trvá niečo cez 15 sekúnd. Nitro sa používa len v prípade ohrozenia, a krátkodobo umožňuje rýchlosť asi 150 km/h.

A to je prosím pekne to najlepšie v oblasti prezidentských limuzín, čo v súčastnosti existuje. Preto som urgoval, aby si sa znova zamyslel nad svojmi vyhláseniami o nedostatočných dynamických parametroch. Pancierové limuzíny nechodia 300-vkou po autobahne a na semaforoch nerobia burnouty. :-!