Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zlaté ruské ručičky aneb Jak udělat z vraku BMW funglovku

Michal Fokt
Diskuze (32)
Nevěřili byste, jak moc poničené auto se dá ještě opravit, aniž by to bylo jakkoli poznat, tedy minimálně na pohled...

Znáte to - lákavě vypadající inzerát: "málo najeto, první majitel, pravidelný servis, nebourané". A za zajímavé peníze! Mnozí říkají, že havarované auto poznají, je to ale opravdu tak? Je sice pravda, že v západní Evropě už se dlouhá léta masivně poškozená auta neopravují, práce je příliš drahá, ale pak takové vraky vídáme na přívěsech s polskými, ukrajinskými, ale i českými poznávačkami a v servisech se dělá vše pro to, aby se auto dostalo do formy, alespoň se blížící původní kondici. Nebo vůz minimálně jako nový vypadat měl. Ovšem pokud si myslíte, že "bouračku" při prohlídce bez problémů poznáte, podívejte se na tohle video, ukazující opravu trojkového BMW. Respekt k práci autoklempíře, ale... pak si kupte ojetinu.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - 12Eagle
24. 11. 2016 08:44
ako moja žigula
Presne takto mi v 1988 opravili zlaté české ručičky moju Ladu 1500s, keď som ju otočil na strechu do lesa.
>:D >:D >:D
Avatar - O5kar
23. 11. 2016 19:46
YouTube
Bmw a Life, Arthur tussik a přeji příjemnou podívanou. Jinak ten člověk patří mezi opravdu šikovné lidi s vysokou řemeslnou zručností. Není patrné, že by svou práci odflákl. S takto opraveného auta bych měl jednu obavu, a tou je vnitřní koroze dílů, kde svařováním odchází tovární povrchová úprava ať již je to fosfátování, zinkování, elektroforéza, kataforéza a jiné různé povrchové úpravy. Ze zkušenosti vím, že je to obtížné nahradit.
23. 11. 2016 18:56
Re: žádná tragédie
>:-[] >:-[] >:-[] Tam zadna pricka neni. Kudy by tak asi chodil sibr. No nic, az uvidis par odstrojenejch aut, tak te to neprekvapi.
Avatar - KubikCv
23. 11. 2016 15:09
Re: ...
typickej článek...hele viděl jsem to na youtube,napíšu k tomu nějaký bláboly a mám vykázanou činnost....přesně tak je to Litva..Docela mě zarazila oprava na passatu kdy i zmuchlanej kus plechu kterej by se dal vyříznout z jinýho auta rovnal a dovařoval
23. 11. 2016 14:39
Re: žádná tragédie
hlavní prvek ohnutý "A" sloupek nebyl vyměněný!!! = popraskaný lak = koroze. A dále nabylo poznat s videa čí střecha obsahuje všechny bezpečnostní a nosné prvky, například příčku vedenou středem střechy, napříč. Pak stačí blbé převrácení např. když v zimě auto sjede do příkopu v nízké rychlosti a a může to dopadnout blbě. Dále bych se bál hluku, vrzání , atď. dále, nosná karoserie znamená, že i střecha je důležitá a je prvkem v tuhosti celého auta.