Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zyrus Engineering chystá bláznivý body kit pro Volkswagen ID. Buzz

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Norská společnost Zyrus Engineering navrhuje sportovní doplňky zejména pro exkluzivní auta a drahé supersporty. Občas se ale podívá i na vůz z jiného ranku.

Naposledy se specialisté z této firmy zaměřili na Volkswagen ID. Buzz, tedy stylové elektrické MPV. Právě pro něj totiž společnost vyvíjí bláznivě vyhlížející body kit, který prezentuje zatím na počítačových vizualizacích.

ID. Buzz na obrázcích zaujme minimální světlou výškou a zajímavými koly. Vzhledem k tomu, jak hluboko se nacházejí v podbězích, můžeme usuzovat, že minimálně původní návrh počítá se vzduchovým podvozkem.

Samotný body kit zahrnuje přední nárazník se splitterem a winglety po stranách, nechybí sportovní boční prahy. O těch mimochodem firma říká, že by dokonce mohly elektrickému MPV zvýšit dojezd, vylepšují totiž aerodynamiku.

Vzadu pak najdeme střešní spoiler a nárazník s nápadným difuzorem. Díly mají být vyrobeny z uhlíkových vláken, stejně jako lišta mezi zadními světly. Z karbonu jsou ostatně také už zmíněná kola, jde o 22palcové aerodynamické disky ZWheels.

Video se připravuje ...

Zájemci o sportovní doplňky si dále budou moci vybrat mezi matným a lesklým provedením, případně mohou zvolit barvu, která podle nich bude ladit s lakováním karoserie.

Body kit startuje na částce 11.900 eur, což je v přepočtu asi 290 tisíc korun, kola stojí dalších 4.999 eur, tedy zhruba 122 tisíc Kč. Díly by měly být dostupné na začátku příštího roku.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

13. 8. 2022 19:22
Re: Zoufalost
Existovalo Škoda Citigo-e za 450tis Kč, ale bylo moc levné, tak ho stáhli :-[] Up už je za 699tis Kč …
Avatar - KANKUNEN
13. 8. 2022 17:38
Re: Zoufalost
Tyto nesmysly, pickupy 1000 koní, zrychlení pod 3 apod dělají EV medvědí službu. Malé rozumné auto do města ale neexistuje.
13. 8. 2022 14:18
Zoufalost
Tohle nevyjede ani z garáže jak je to nízké a k čemu je tam to křidélko vzadu, když to víc jak 140kmh nejede…. Hmmm :no: