Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

A nejvíc aut chce letos prodat... Tipněte si!

Michal Fokt
Diskuze (27)
Šéf Nissanu Carlos Ghosn tvrdí, že se evropsko-japonská aliance stane letos světovou jedničkou v prodejích. Není to příliš sebevědomé?

Zatímco se dva perou o pozici světové jedničky, smát se možná bude třetí. Toto rčení platí teď i v autoprůmyslu, jenž se v posledních letech nesl ve znamení boje Toyoty a Volkswagenu o pozici světové jedničky. VW sice vloni prvenství Japoncům vyfoukl, radovat se ale asi nebude dlouho, slušně našlápnuto má totiž Renault-Nissan.

Za první čtyři měsíce letošního roku prodal koncern Volkswagen 3,32 milionu aut, Toyota 3,06 milionu, ovšem Renault-Nissan byl s 3,02 miliony těsně v patách. A nyní už zřejmě šéf aliance Carlos Glosn ví víc, než my a na mítinku akcionářů minulý měsíc prohlásil, že v pololetí očekává, že se dostane na špičku a do konce roku náskok ještě zvýší. A to aniž by o tento cíl automobilka usilovala.

Renault-Nissan, to totiž není jen Renault a Nissan. Do portfolia patří také značky Lada, Mitsubishi, Dacia a Infiniti. A zatímco VW v uvedeném období kleslo o procento a Toyota šla nahoru o šest, všechny značky Renault-Nissan rostou. Infiniti o 24 %, Renault o 10 %, Lada o 8 %, Nissan a Dacia o 7 % a Mitsubishi o 5 %. Navíc má aliance zhruba 12% podíl na celosvětových prodejích SUV a crossoverů, které mají největší růstový potenciál.

S tím asi u Volkswagenu úplně nepočítali...

Michal Fokt
Diskuze (27)
Avatar - holden2
22. 6. 2017 22:00
Re: Ádu z toho klepne ...
prave ze na jipu je online pripojenej furt [odkaz] >:-[]
22. 6. 2017 20:09
Re: Ádu z toho klepne ...
>:D :yes:
Avatar - white label
22. 6. 2017 18:59
Re: Ádu z toho klepne ...
Jenže na JIPce nemůže být online... ;-)
22. 6. 2017 18:47
Re: Ádu z toho klepne ...
já myslím, že se během večera vyjádří hahaha. Tohle si přece nenechá ujít >:D :yes:
Avatar - white label
22. 6. 2017 17:51
Re: proč ne
Nadpis tradičně mimo, Renault/Nissam/Mitsu logicky není jediný, kdo chce letos prodat nejvíc aut. ;-)