Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Abt Golf VS4 – novinka od VW již má tuning

Miroslav Kudělka
Diskuze (16)
Úpravy se nesoustředily na jednotlivosti, ale na celek. Za základ byl vzat model se vznětovým dvoulitrem o výkonu 102 kW...

Abt Sportsline je největší světový úpravce vozů koncernu VW. Jeho pozice je již tak silná, že v den oficiálního představení nového Golfu na autosalónu ve Frankfurtu již měl také připravenu kompletní paletu úprav pro tento vůz.

První práce na úpravách Golfu zahájila firma Abt již v roce 1974 a od té doby se soustavně věnuje tomuto stěžejnímu modelu koncernu VW. Novinkou ve vztazích je vývoj úprav pro poslední pátou generaci Golfu, který probíhal již na předsériových modelech. Tak mohla být ve Frankfurtu zároveň se sériovým modelem představena i verze Abt Golf VS4.

Úpravy se nesoustředily na jednotlivosti, ale na celek. Za základ byl vzat model se vznětovým dvoulitrem o výkonu 102 kW (140 k). Na motoru nenajdeme žádnou mechanickou změnu. Jediný prvek, který prošel úpravou, byla řídící elektronika. Pečlivým naladěním okamžiku vstřiku a množství vstřikovaného paliva bylo dosaženo zvýšení výkonu na 125 kW (170 k). Tato změna také přinesla zvýšení točivého momentu a sportovnější odezvu na pohyb plynového pedálu. Pro zajištění odpovídajících jízdních vlastností Abt instaloval do VS4 své výškově nastavitelné odpružení. Na kolech SP1 o rozměru 8,5x19 jsou obuty pneu ContiSportContact o rozměru 235/35 R19.

Na vzhledu vozu nebylo nutno příliš měnit, neboť nový Golf prý sám vypadá dostatečně sportovně a tak se zde objevují pouze drobnosti. Na přídi je nová maska s charakteristickým stříbrným logem Abtu a spoiler je doplněn lemem na spodní hraně. Na bocích jsou použity nástavce prahů a na zádi najdeme střešní spoiler společně s malým spoilerem pod nárazníkem. Zde také ústí čtyři kruhové koncovky sportovního výfuku, každá o průměru 76 mm.

Miroslav Kudělka
Diskuze (16)