Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C Launch Edition: Prvních 1000 kusů bude stát 1,6 milionu Kč (+video)

Jakub Kraus
Diskuze (52)
Čekání na novou sportovní Alfu se konečně vyplatilo. V Ženevě se představila už ve zvláštní edici.

Alfa Romeo slibovalo nový model již hodně dlouho a tak není divu, že většina podstatných informací již byla zveřejněna před konáním ženevského autosalonu. Italové však přesto dokázali překvapit. Představené 4Ctotiž pochází ze speciální série, která bude čítat 1000 kusů. Pro Evropu, spolu s Afrikou a Středním východem je jich však naplánováno pouze 400, ovšem s pevnou cenou 60.000 eur, tedy asi 1,6 milionu Kč.

Launch Edition je k dispozici ve dvou barvách karoserie, Alfa červené, nebo Carrara bílé a jako standard obsahuje karbonový aeropaket, LEDkové hlavní světlomety s tmavým podkladem, hliníkový difuzor v zadním nárazníku a osmnáctipalcová přední a devatenáctipalcová zadní litá kola. Dále je možné na autě najít ještě závodní výfukovou soustavu a vzduchový filtr, speciálně nastavený podvozek, v interiéru sedadla potažená kombinací kůže/Alcantara a vše hezky červeně prošívané.

Co však dostane každý zákazník, i bez speciální edice, je uprostřed umístěný čtyřválec s objemem 1,75 l a výkonem 177 kW (240 k), který je přenášen přes šestistupňovou dvouspojkovou převodovku a samosvorný diferenciál na zadní kola. To vše umožní Alfě zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a maximální rychlost vyšší než 250 km/h. O zastavení se starají čtyři vrtané brzdové kotouče s vnitřním chlazením a čtyřpístkové brzdové třmeny vpředu.

Zajímavostí je rozložení hmotnosti mezi nápravy v poměru 40 na 60 ve prospěch té zadní a také to, že 4C nemá posilovač řízení. Podle Alfy se tím dosáhne skvělého pocitu z jízdy.

Video se připravuje ...


Jakub Kraus
Diskuze (52)
6. 3. 2013 20:46
Re: Po dlouhé...
Tu reakci nechápu.Žádám vysvětlení...
Avatar - del42sa
6. 3. 2013 15:28
Re: Cena
To auto je pěkné, byť jim ta cena poněkud ulítla směrem nahoru. 8-s

Jinak všechna čest za nízkou hmotnost, za zachování stylu karoserie, nicméně myslím, že zrovna tento model Alfu Romeo nezachrání, na to je potřeba mít v nabídce jiné (masovější) modely....
Avatar - Stejsn
6. 3. 2013 12:17
Světla a cena
se mi nelíbí, ale o to ani nejde, musí se to líbit těm co na to mají. Jinak ale veškeré ostatní parametry parádní. :yes:
6. 3. 2013 11:19
Re: Cena
Nevšiml jsem si, že by 4C měla být nějak zásadně vybavenější než Elise (a tedy příjemnější pro každodenní používání). Osobně vidím výhodu v tom, že Elise je targa (na výběr je jak pevný, tak látkový střešní díl). Pokud ti nechybí výbava (která je prakticky nulová), tak je to celkem příjemné auto.

Cayman je proti nim luxusní auto. Chceš sedadla nastavitelná v 18 směrech s odvětráváním? Žádný problém. A pokud ho nekupuješ jako holátko, není vůbec nejlevnější.

Jinak s tebou vesměs souhlasím.
6. 3. 2013 10:06
Re: Cena
Těch úhlů pohledu je více. Jako exkluzivka, nebo chme-li zjednodušeně, prostě "něco jiného" si 4C klientelu najde. Je otázkou, jak rychle se ale klientela vyčerpá, resp. jaký objem produkce Alfa plánuje. V kontextu Elise je tato Alfa přeci jen cenově nad i když s největší pravděpodobností rozhodně příjemnější pro extrémisty pro denní užívání. Pak je ale otázkou, kolik klientů se při denním užívání rozhodne pro Cayman (?) Elise také není žádný prodejní šlágr (v kontextu běžné automobilové produkce). V kontextu celé Alfy trochu skepticky kroutím hlavou. ;-\ Nesouhlasím uplně s jossalitem, že by si někdo s německou prémií v garáži nekoupil na víkend tuto 4C, ale Alfa by potřeboval vedle tohoto imagemakera ještě auto (auta), která by donutila tohoto klienta přemýšlet o náhradě právě té německé prémie o náhradě za Alfu právě díky 4C. Nepochybuji, že 4C bude (je) dobrá, klidně i výborná, ale bez návaznosti modelové řady a kontextu klientely (1,6 mil) je to výstřel do tmy (jako 8C).