Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo GT Coupé a Concept X - krása to není vše

Ondřej Láník
Diskuze (4)
V čele jarních ženevských novinek milánské automobilky stojí světová premiéra Alfy GT Coupé připravené ve spolupráci s Bertonem na bázi modelu 156.

Nová marketingová kampaň Alfy Romeo, jejíž hlavní myšlenka je obsažena v názvu příspěvku, má zdůraznit techniku a praktickou ovladatelnost nových vozů Alfa Romeo. Dosud si totiž hodně lidí kupovalo tyto italské automobily hlavně díky jejich vzhledu nebo sportovní tradici.

V čele jarních ženevských novinek milánské automobilky stojí světová premiéra Alfy GT Coupé připravené ve spolupráci s Bertonem na bázi modelu 156. Alfa se tímto kupé snaží ještě více oživit historické úspěchy značky a vzpomíná na legendární modely Giulietta, Giulia a Alfetta. Přední trojúhelníková maska je opět větší a výraznější a zdá se, že se již nemůže dále zvětšovat. Alfa GT Coupé s vnějšími rozměry 4,48 x 1,76 x 1,39 m (délka x šířka x výška) bude dodávána se třemi čtyřválcovými motory a jedním šestiválcem. Nejmenší Twin Spark o objemu 1,8 l má výkon 103 kW, dvoulitr JTS 120 kW a diesel 1,9 JTD Multijet 16V dodává 103 kW. Verze GTA bude vybavena šestiválcem 3.2 24V o výkonu 184 kW (250 k). Do prodeje se GT Coupé dostane na konci roku.

Studie Concept X (fotografie nezveřejněny) může být náznakem budoucího zástupce Alfy ve třídě sport utility vehicle. Concept X se hlásí k automobilům spojujícím vyhledávané vlastnosti moderních automobilů mnoha tříd. Vzhled off-roadu, prostor jako v MPV, jízdní vlastnosti Alfy Romeo. Motor V6 dodá studii výkon, elektronicky řízený pohon všech kol se třemi diferenciály zajišťuje dobré terénní vlastnosti, tovární designérské studio Arese Style Centre navrhlo kabát.

Inovovány jsou i sportovní dvojčata Alfa Spider a Alfa GTV a to po technické i estetické stránce.

Podrobné představení těchto zajímavých novinek a další fotografie naleznete brzy v připravované rozsáhlé příloze k ženevskému autosalonu.

Ondřej Láník
Diskuze (4)