Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Spider: tajná mise v USA

Libor Zezulka
Diskuze (57)
Přestože Alfa Romeo zatím oficiálně nepotvrdila premiéru nového spideru, s účastí italské krásky na frankfurtské autoshow se počítá. První fotografie novinky se podařilo fotografům ulovit v USA.

Přestože Alfa Romeo zatím oficiálně nepotvrdila premiéru nového spideru vycházejícího z brery, s účastí italské krásky na frankfurtské autoshow se stoprocentně počítá. První snímky svůdné novinky se podařilo fotografům ulovit v USA, na přehlídce automobilové krásy v Pebble Beach, kde se automobil předvedl vybranému publiku. Očím běžného amerického diváka byla určena otevřené verze studie 8C, se kterou Alfa Romeo ohromuje návštěvníky významných autosalonů delší dobu.

Tajná prezentace Brery Spider v Americe má své opodstatnění. Alfa Romeo plánuje návrat na bohatý americký trh, ale k tomu potřebuje znovu získat důvěru Američanů. Co se samotného vozu a konkrétně motorů týče, rozhodla se Alfa držet benzínové tradice a osadit Breru Spider výhradně zážehovými motory s objemy 2.2 a 3.2 litru s výkony 135 a 190 kW. Jednotky budou standardně spojeny s šestistupňovou manuální převodovkou, v roce 2007 rozšíří nabídku šestistupňový automat.

Vedle spideru představí Alfa Romeo ve Frankfurtu také druhou karosářskou variantu modelu 159, kombi 159 Sportwagon.

Libor Zezulka
Diskuze (57)