Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBS V8 ze seriálu The Persuaders! míři do aukce

Jan Mička
Diskuze (7)
Chtěli byste vlastnit Aston Martin DBS V8, který řídil Roger Moore? Nyní máte výjimečnou příležitost!

Herce Rogera Moora si většinou pamatujeme díky hlavním rolím v kultovní sérii Bondovek podle předlohy spisovatele Iana Fleminga. V 70. letech se však britský představitel neohroženého agenta Jejího veličenstva představil také v seriálu The Persuaders!, kde coby Brett Sinclair řeší po boku herce Tonyho Curtise případy, se kterými si neví rady ani policie.

Do děje britského seriálu, který se na československé televize dostal až ve druhé polovině osmdesátých let, se však zapojily také rychlé vozy. Roger Moore se v duchu tradic proháněl v Aston Martinu DBS V8 z roku 1971 a Tony Curtis, coby Američan Danny Wilde, sedlal oranžové Ferrari Dino. Zatímco italský plnokrevník je v tuto chvíli neznámo kde, žlutý Aston Martin míří do aukce.

Ačkoliv jsou na internetu osmiválcové DBS nezřídka k dostání za cenu okolo 70.000 euro, za „seriálový“ kousek budete muset připlatit. Společnost Bonhams, která aukci pořádá, totiž počítá s částkou okolo 350.000 až 550.000 liber (přibližně 11,5 až 18 milionů korun).

Samo sebou, že šťastlivec s nejvyšší nabídkou dostane automobil s „filmovou“ registrační značkou, která představuje iniciály postavy Rogera Moora. Ani po 43 letech od výroby konkrétního kusu přitom nemůžeme říci, že by byl vůz výrazně ojetý. Najeto má okolo 5000 mil, je však nutno počítat s tím, že za dobu své existence vystřídal řadu majitelů. Po natočení poslední epizody seriálu The Persuaders! byl totiž navrácen zpátky automobilce, která jej později prodala soukromníkovi. Teprve až čtvrtý majitel provedl rozsáhlou renovaci, která vůz uvedla do stavu, v jakém byl při natáčení. Zajímavostí navíc je, že se ve skutečnosti nejedná o pravé V8. Podle informací Wikipedie je totiž pod kapotou slabší šestka a do podoby silnější verze byl pouze upraven vzhled vozu.

Nemyslete si ovšem, že jeden z vážných zájemců dostane zajíce v pytli. Pravost žlutého Aston Martinu DBS V8 je totiž na vnitřní straně víka zavazadelníku stvrzena vlastnoručními podpisy obou herců. Dobrou zprávou také je, že máte stále dostatek času nastřádat nějakou tu korunu a rovněž se zapojit do aukce. Je totiž plánována až na 17. května letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - EauRouge
23. 3. 2014 14:36
Re: Už chápu kde se škodovka inspirovala svýma staršíma škod
Je to jen znak doby, nehledal bych v tom souvislost.
Avatar - flyboyeda
23. 3. 2014 14:27
Prémiová béžová je nejlepší
:-)
Avatar - Pekelná Micinka
23. 3. 2014 13:11
V8
Docela mu to v té žluté sluší. Takový "muscle car" na evropský způsob. :-)
Avatar - Inferius
23. 3. 2014 10:51
Re: Už chápu kde se škodovka inspirovala svýma staršíma škod
No to je sice možné, ale jestli se někdo inspiroval AM tak se stačí podívat na nové Mondeo a Focus. ;-)
Avatar - wakantanka
23. 3. 2014 09:55
Re: Už chápu kde se škodovka inspirovala svýma staršíma škod
4 svetlá malo v tej dobe podstatne viac áut, ale zaujímavé a lichotivé prirovnanie >:D (pre Škodovku samozrejme)