Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin a Total globálními partnery

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Total se stal oficiálním dodavatelem maziv a technickým partnerem automobilky Aston Martin i jejího závodního týmu Aston Martin Racing.

David King, viceprezident a ředitel speciálních projektů Aston Martin, a Pierre Duhot, ředitel Divize automobilových maziv Total, podepsali novou dohodu o globálním partnerství.

Total se tak stal dodavatelem maziv i paliv pro sériové a závodní vozy značky Aston Martin a jejího závodního týmu Aston Martin Racing na roky 2016 a 2017.

Součástí dohody je i podpora týmu Aston Marting Racing v celé sérii vytrvalostních závodů FIA World Endurance Championship, kde Total využije svých bohatých zkušeností z vývoje maziv pro závodní automobily. Ty společnost získala v uplynulých 45 letech v nejrůznějších kategoriích včetně rallye, WTCC a formule 1.

Všechny tři vozy V8 Vantage GTE týmu Aston Martin Racing zdobí logo společnosti Total umístěné na několika místech jejich karoserie a samozřejmostí je použití maziv této značky v jejich pohonných jednotkách i převodovkách.

Total bude během závodů série FIA World Endurance Championship poskytovat týmu Aston Martin Racing vedle samotných maziv a paliva i služby své mobilní laboratoře a technickou podporu.

Aston Martin se pak bude podílet na dalším vývoji a propagaci nadstandardní řady paliv Total Excellium.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)