Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A5 jako pouliční závodník od Liberty Walk

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Japonská tuningová společnost Liberty Walk se proslavila svými extrémními úpravami karoserií a svou pověst si udržuje i jednou ze svých kreací na základech Audi A5.

Liberty Walk z Owariasahi východně od Nagoje mají na svém kontě řadu divokých kreací, jejichž základem jsou poměrně často stroje evropských značek od Ferrari a Lamborghini přes Porsche až po Mini, BMW a Audi.

Právě pro zástupce posledně jmenované značky tito japonští specialisté na extrémní rozšiřování karoserií nabízejí body kit, který může standardní kupé Audi A5 první generace proměnit ve stroj, působící dojmem, že si právě odskočil ze závodů série DTM.

Za základ úprav může posloužit prakticky jakékoliv kupé Audi A5 první generace i jeho výkonnější provedení S5. U Liberty Walk pro ně mají připraven nový spoiler pod přední nárazník, nástavce prahů a difuzor pod zadní nárazník.

Hlavní pozornost má ovšem přitahovat rozšíření předních i zadních blatníků, které je připevněno přímo na původní díly. K poslední úpravě karoserie pak patří jen těžko přehlédnutelný zadní spoiler.

Zájemci o tuto úpravu svého Audi mají možnost volby provedení nových karosářských dílů, protože Liberty Walk nabízí použití skelnými vlákny vyztužených polymerů (FRP) nebo uhlíkovými vlákny vyztužených plastů (CFRP).

V prvním případě přijde celá sada na 868.600 japonských jenů (zhruba 210.000 Kč), zatímco ve druhém 1.128.600 japonských jenů (přibližně 275.000 Kč). Ceny jsou shodné pro A5 i S5 a komponenty lze pořídit i jednotlivě.

Vedle nových karosářských dílů nabízí Liberty Walk i vzduchové odpružení podvozku za 790.000 japonských jenů (zhruba 190.000 Kč), zatímco pohonné jednotky zůstávají po zákroku tohoto úpravce ve své původní podobě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
11. 8. 2016 15:56
Krasavec
Opravdu krasavec. Japan handmade