Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Quattro: Dostane přeplňovaný pětiválec?

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Zatímco frankfurtský koncept poháněl vidlicový osmiválec a elektromotor, produkční verze by mohla dostat také klasický benzinový motor.

Koncept, představený letos ve Frankfurtu, pohání moderní kombinace elektromotoru s vidlicovým, dvěma turbodmychadly přeplňovaným osmiválcovým čtyřlitrem. Celkový výkon 515 kW a 800 N.m sice bere dech, nicméně takováto koncepce by znamenala, že nové Quattro bude se svojí cenovkou nad možnostmi velmi silné cílové skupiny „kupců A6“.

I proto je pochopitelné rozhodnutí šéfa vývoje Ulricha Hackenberga, který podle magazínu Auto Motor und Sport plánuje nejen „špičkovou“ hybridní verzi, ale také výrazně levnější variantu, poháněnou benzinovým přeplňovaným motorem. Podle zákulisních informací by se tak pod kapotu Quattra mohl dostat tradiční přeplňovaný pětiválec, tentokráte o objemu 2,5 litru a výkonu kolem 260 kW.

Ve spojení s lehkou konstrukcí, která by ani s pohonem všech kol neměla přesáhnout hmotnost 1,3 tuny, můžeme i u této základní verze očekávat velmi zajímavé jízdní výkony. Snížit váhu auta pomůže hliníkové šasi (Quattro by mělo stát na zkrácené platformě modelu A6) a širší využití karbonových dílů.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2013 16:30
Nazdar Ham.e
Jo takovouhle má mít Quattro techniku a ne jako ta těžká almara kterous fanaticky obhajoval :-)