Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi zvažuje ukončení závodních programů Le Mans a DTM kvůli Formuli 1

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
Německá automobilka Audi vyvíjí závodní hybridní šestiválec pro Formuli 1. Zdá se tak, že ukončí své aktivity v Le Mans i DTM a bude se plně soustředit na královnu motoristického sportu.

Audi a Porsche, dva velicí rivalové ve vytrvalostních závodech Le Mans, kteří oba patří do koncernu Volkswagen. Není trochu zvláštní, že vedení podporuje drahou rivalitu mezi dvěma svými dítky? Navíc žádná z automobilek největšího evropského koncernu nefiguruje v královské disciplíně, závodech Formule 1. Není tedy překvapivé, že se nyní objevila zpráva o tom, že Audi vyvíjí závodní motor přesně podle specifikace Formule 1.

To znamená jediné – automobilka se chce v budoucnu zúčastnit šampionátu F1, a to na úkor svých aktivit v Le Mans, ale i v DTM. Šušká se, že by Audi mohlo převzít závodní tým Toro Rosso, nebo blíže spolupracovat s Red Bullem. Zajímavostí rovněž je, že Audi si najalo Stefana Domenicaliho, bývalého ředitele týmu Ferrari, který nemá žádné zkušenosti s vytrvalostními závody, ale zná F1. Spekulace hovoří také o angažování Fernanda Alonsa. To vše by nasvědčovalo tomu, že informace o vstupu Audi do vrcholných formulových závodů je pravdivá.

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
28. 10. 2014 20:36
F1
Pockejme na pristi rok, to uz musi Audi motor mit hotovy. Jinak o vstupu do F1 uvazuje vw snad kazdy rok. Ted je tento vyrok tedy spise k smichu nez, ze bychom ho meli brat vazne >:D Pokud pristi rok nebude motor hotov, tak uz jen cekam kdy do F1 bude vstupovat Skoda, nebo bude jen zvazovat vstupu >:D >:-[]
Takze Audi do F1 v 2016???
28. 10. 2014 19:47
To ne.
Ať klidně jdou do F1. Ale odchodem z DTM a z LMS tyto série slušně zaříznou. Hlavně DTM, kde je už teď Mercedes jenom z povinnosti. Nerozumím tomu, proč tohle přeskakování mezi sériemi automobilky dělají. Ekonomicky by pro ně udržování více programů znamenalo jenom rozdíl (a pro Volkswagen malý rozdíl) ve výší zisku. Ne existenční otázku, jak by nasvědčovalo jejich chování.
Avatar - Ada je zase tady
28. 10. 2014 17:37
Konečně
uslyšíme při závodech F1 pořádný motor TDI, ne jen to kvílení zubních vrtaček >:-[]
Avatar - white label
28. 10. 2014 17:13
Re: Konečně
Pokud jsou BMW/Honda giganti, co je pak koncern VW, nebo Toyota?
Avatar - AUDIRS6
28. 10. 2014 17:02
Re: Konečně
ty baletka >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D

ty si fakt pacient...nemam slov :-!

pekne ta prosim : uz podobnymi debilinami na mna v zivote nereaguj !!!
dakujem :-!