Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Frankfurt 2017, fotogalerie z prvního dne: SUV i hot hatche!

Jan Mička
Diskuze (19)
První den frankfurtského autosalonu je za námi. Přinášíme velkou fotogalerii vozů, které jsme si dnes prohlédli.

Co vám budu povídat, frankfurtský autosalon nabral pořádné tempo už včera večer a dneska rozhodně nepolevil. Ze žhavých novinek bylo hned ráno k vidění třena nové Suzuki Swift Sport, na které jsem se osobně moc těšil, hned poté přesun k BMW omrknout nové generace modelů X3, M5 a 6 GT, dřívější 5 GT, a opomenout jsme nemohli ani Hyundai, který na svém stánku představil kompletní paletu verzí modelu i30 a zcela nové SUV Kona. Právě to na mě u Korejců zapůsobilo nejvíce, protože prolomilo vlnu relativně fádního designu a neb bálo se odvázat, za vzhledově povedené však považuji i i30 Fastback.

Zatímco v minulých letech jsme byli zvyklí na tiskové konference probíhající od rána až do večera a samozřejmě i velké množství rozhovorů, letos bylo všechno hotovo okolo třetí hodiny odpolední, tedy alespoň co se automobilek týče. Že by známka úpadku evropských autosalonů? To si zase nemyslím, že Frankfurtu jsem se zatím opravdu nenudil.

Rušno bylo u koncernu Volkswagen, který měl pro značky Audi, Bentley, Seat, Porsche, Lamborghini, Volkswagen, Bugatti a Škoda vyhrazen celou halu číslo 3. A netýkalo se to pouze elektromobilů. Volkswagen měl hned dvě žhavá želízka v ohni, a sice nové Polo a SUV T-Roc, u Seatu frčela Arona a u Audi zase legendární RS4 Avant ve zcela nové podobě. Nezapomněli jsme nicméně ani na Francouze – nový Renault Mégane RS vypadá parádně, má zcela novou přeplňovanou jedna-osmičku, a to jste ještě naživo neviděli nový Duster. V příštích měsících se rozhodně máme nač těšit!

Jan Mička
Diskuze (19)
Avatar - Dinar
14. 9. 2017 07:30
Re: Hmmmm
Teď to vypadá jako legrace, ale že musím sledovat v přímém přenosu začátek smrti legendární značky (ke kterému dojde udušením v láskyplném lůně francouzské macechy :-! ) mi přijde celkem líto.
Avatar - Dinar
14. 9. 2017 07:26
Re: Tops and Flops
Mazda nedělá tu kříženinu us-japan designu jako ostatní jap. automobilky, cílí na evropské oko, a stejně s tím boduje i mimo Evropu. ;-)
Avatar - Dinar
14. 9. 2017 07:24
Re: Tops and Flops
Přesně, vypadá to jako kdyby přistavěli patro "pro mladý". >:D
Avatar - Dinar
14. 9. 2017 07:23
Re: Tops and Flops
Na X7 jsou hnusné ty óbr ledviny, ale proporčně jí není co vytknout, srovnej s jinými podobně velkými auty. Taky nemám tyhle poloautobusy rád, ale v rámci konkurence...

Z běžných asi Insignia gsi, ty sport doplňky jí pomohly, fakt pěkné. ;-)
Avatar - _Karel_
13. 9. 2017 19:43
Re: Tops and Flops
Poslední dobou přemýšlím, z jakýho že Japonska je ta Mazda. Vedle Hond, Toyot, některých Lexusů.... vypadá jak z jiného světadílu. Před deseti-dvaceti lety bych nevěřil, že se mi jednou bude víc líbit "sportovní" výtvor Hyundaie než CTR, ve kterém bych se styděl jezdit. ;-\