Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2018: Toyota Auris v nové generaci. Odvážnější hatchback nabídne dva hybridy

David Bureš
Diskuze (197)
Třetí generace Toyoty Auris sází na dynamické tvary. Nabídka japonského kompaktu bude čítat hned dva hybridy.

Světu dnes vládnou hlavně SUV, kompaktní třída ale nadále zůstává na evropských trzích velice silná. Toyota v ní aktuálně nabízí stárnoucí Auris, který je na trhu už od roku 2012. Již brzy se to však změní, na ženevském autosalonu debutuje jeho nová generace.

A po dlouhých letech na trhu se automobilka rozhodla vůz rázně změnit, konzervativní design se rozhodla zvýraznit, a tak má dnes Auris výraznější design než kdy dříve. Vpředu najdeme motiv písmena X, který je dnes pro Toyoty typický, nebo full-LED světla. Zaujme i dvoubarevné provedení karoserie, které je třeba u o segment menšího Yarisu notně populární.

Mezigeneračně se vůz natáhl o 40 mm, což je způsobeno výhradně delším rozvorem. Zároveň se karoserie snížila o 25 mm.

Základem je modulární platforma TNGA, kterou najdeme už v Priusu nebo C-HR. Toyota slibuje nízké těžiště, tuhou karoserii díky rozsáhlému použití vysokopevnostní oceli a zadní nápravu typu multi-link, což má napomoci jízdním vlastnostem.

Nabídka zahrne tři pohonná ústrojí, která využijí výhradně benzinové agregáty. S turbodiesely už Toyota ve svých osobních autech nepočítá, nabízet je bude jen v užitkových vozech. Základem bude přeplňovaná dvanáctistovka s 85 kW, které doplní dvě hybridní verze. První s 90 kW využije osmnáctistovku známou z C-HR a Priusu, druhá nový dvoulitr se 132 kW.

Nový Auris se začne vyrábět příští rok v britském Burnastonu.

David Bureš
Diskuze (197)
20. 3. 2018 09:06
Re: Hmm...
Zrejme sa rozhodujú na základe niečoho iného ako vzhľad.
Z môjho pohľadu to nie je krásavec, ale až na zadnú časť sa mi celkom páči. Ale ani v mojom rebríčku kritérií nie je vzhľad na prvom mieste. Myslím si, že technicky je to veľmi dobré auto.
10. 3. 2018 14:56
Hmmm ???
Toyotu mám rád, ale Auris se mi nelíbil ani jeden a tahle nová generace také ne, opět není dynamický, ale spíš jakási brambora pro ženy - řidičky ... zkrátka nelíbí.
Avatar - Hammunasakra
8. 3. 2018 20:26
Re: Pěkné
Tohle samozřejmě neni o myšlení = to je znalost ;-)

Hele co ty = ty si myslíš že těžiště u auta neni moc důležitý? :-)
Avatar - white label
8. 3. 2018 20:21
Re: Pěkné
Když myslíš, že myslí... ;-)
Avatar - Emel
8. 3. 2018 19:06
Re: Pěkné
Dobře, když myslíš.