Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia odhaluje model D120 s pohonem všech kol

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Společnost Avia Motors s.r.o. pokračuje v návratu nákladních vozidel značky Avia na domácí i zahraniční trhy a vedle modelů s pohonem zadních kol v letošním roce nabídne i verze v provedení 4x4.

Společnost Avia Motors s.r.o. pracuje v současnosti ve svém podniku v Přelouči na rozběhnutí sériové produkce nákladních vozidel značky Avia. Ve svých tiskových materiálech uvádí, že vedle výroby zhruba 60 vozidel, směřujících především k dealerům jako demo vozidla, dodává společnost na trh i náhradní díly, o které je velký zájem.

V září roku 2017 společnost Avia Motors s.r.o. představila vozidla Avia řady D pod obchodním názvem Initia v provedeních splňujících emisní normu Euro 6 s přepracovaným designem čelních partií kabiny.

Podle oficiálních materiálů společnosti je aktuálně nejžádanější konfigurací Avia D120 4x2, která je v současnosti novým produktem své značky. Vozidla Avia s konfigurací podvozku 4x2 jsou využívána především v oblastech stavebnictví, distribuce a komunálních služeb.

Dalším krokem společnost Avia Motors s.r.o. je uvedení provedení Avia D 120 ve verzi 4x4 na trh. Tato konfigurace podvozku je vhodná do středního a lehkého terénu, pro sektor zemních prací, a také komunálních služeb.

Novinka pro rok 2018 v podobě vozidel Avia D120 4x4 s přiřaditelným pohonem všech kol má být k dispozici s rozvory náprav 3400 mm a 3900 mm. K pohonu těchto vozidel bude využíván motor přeplňovaný vznětový čtyřválec Cummins o objemu 4,5 l v provedení Euro VI s nejvyšším výkonem 134 kW (182 k) nebo 152 kW (207 k).

Standardem pro všechna vozidla Avia D120 4xč má být šestistupňová manuální převodovka ZF, kterou doplňuje přídavná převodovka Praga 2P150.

Aktuálně se na vozidle provádějí testovací jízdy, zátěžové zkoušky a dokončuje se proces homologace. Výroba tohoto typu vozu je plánovaná od června letošního roku, ale již nyní je možné vozidla objednávat v dealerské síti Avia Motors.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - KubikCv
9. 4. 2018 16:37
Re: Vítané zpestření nabídky
původní kabina Daewoo byl děs...ten facelift aktuální budky je o poznání lepší..přecijen výroba je v začátcích,nelze čekat nějaké převratné novinky
Avatar - Barrichello
9. 4. 2018 14:19
Re: Vítané zpestření nabídky
kabinu designoval Daewoo United Kingdom, kdo dělal tenhle facelift těžko říct. Jestli někdo z Tatry nebo si najali někoho externího. Ono s původní budkou nejdou dělat zázraky
9. 4. 2018 00:50
Re: Vítané zpestření nabídky
Ale tá kabína je už za horizontom, skrátka otrasná... Dizajnérovi by som nepodal ani pohár vody, teda ak nejakého majú...
8. 4. 2018 16:51
Re: Vítané zpestření nabídky
Kdyby taky udělali nějakou lacinější dodávku pro řemeslníky. Tenhle segment se mi zdá těžce předražený i přes to že se do toho montují starší zbytky z výroby osobáků.
Avatar - Barrichello
8. 4. 2018 12:02
Vítané zpestření nabídky
o 4x4 modely bude jistě zájem.

Jinak Avia v Březnu poprvé prodala v čr nová auta, sou registrovány 3 modely