Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Až 40% prodaných BMW bude postaveno na platformě pro pohon předních kol

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
BMW a Mini chystají představit rozšířenou řadu modelů s pohonem předních kol a od nich odvozených variant 4x4. Dohromady by tyto vozy měly dělat až 40% všech prodaných BMW.

Novým MPV BMW 2 Active Tourer to rozhodně nekončí. V budoucnu by měly mít pohon předních kol i další mnichovské vozy, jako třeba řada 1 či SUV X1. Automobilka se tak přiblíží konkurenčnímu Mercedesu, který u vozů podobné velikosti rovněž používá platformu s motorem napříč.

Mluvčí BMW Kai Lichte se pak nechal slyšet, že do roku 2020 se dá počítat s až 40% podílem prodaných vozů skupiny BMW s pohonem předních kol či od nich odvozených „čtyřkolek“. Platforma s názvem UKL se údajně může stát základem pro 12 modelů BMW a 10 Mini.

„Pohon zadních kol si ovšem samozřejmě stále udržíme, a to u vozidel velikosti BMW 3 a větších,“ dodává Lichte. Mluvčí mnichovského výrobce dále popřel informaci, že by v budoucnu mohlo vzniknout ostré BMW divize M s pohonem jen předních kol. „Pro vozy divize Motorsport je vyhrazen pouze pohon zadních či všech kol,“ říká.

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
Avatar - flyboyeda
2. 8. 2014 21:36
- 40 % Image BMW
:-)
Avatar - escorpion
2. 8. 2014 10:53
Re: Přední pohon u BMW
Konečne predný náhon. Zadokolka má katastrofálne adhézne podmienky. Auto použiteľné na leto a sucho. Už som myslel, ze ďalšie BMW nebude. 4x4 nepotrebujem. Koľko ľudí, toľko chutí ... :-)
Avatar - VL4D
1. 8. 2014 22:15
Tradice, prémiovost..
Už tím, že BMW vyrábí auta typu 2 Active Tourer, jde proti tradici daleko víc, nežli předním pohonem. Já to BMW nezazlívám, jelikož mnoho automobilek vstupuje do segmentů, ve kterých neměli své místo v minulosti.

Napíšu čistě svůj názor - podle mně nemá zadní pohon s prémiovostí nic společného. Nepočítám auta jako MX5, kde má zadní pohon opodstatnění kvůli jízdním vlastnostem, ale pro sedan typu BMW 7, Jaguar XJ apod. nemá zadní pohon krom tradice žádný smysl.
Avatar - HitmanPB
1. 8. 2014 20:36
Re: BMW
A prečo by sa im to malo vypomstiť ?

BMW ma určite dobre preskúmaný trh. Iba tak pre nič za nič by nešlo do nižších segmentov.
Koniec koncov stále tu je 3,5,6,7, špekuluje sa o rade nad 7-er.

Mimochodom, vieš koľko ľudí má tušáka, ktorú nápravu má BMW poháňanú ?
Majitelia snáď všetci... :*) >:D

Môj skromný odhad, že takých minimálne 40 % ľudí vôbec nevie, že sa jedná o zadokolky.
No a týchto ľudí môže BMW smelo osloviť ;-)
Avatar - praděda7
1. 8. 2014 20:17
Re: Mě je to fuk
Já ji mám v garáži 2 dny. Takže pro mě je 2 dny stará. A to se počítá. Vyrobili ji ve státech někdy v červnu. Že ji nepřepravili rychleji, je jejich škoda. Mohli mít peníze na účtu dříve. Tough luck Yankies!