Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BAC Mono zamířil do služeb policie na ostrově Man

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Policie na ostrově Man se může pochlubit jedním z nejextrémnějších policejních vozidel v podobě jednomístného supersportu BAC Mono.

Briggs Automotive Company Ltd. byla založena v roce 2009 v Liverpoolu a o dva roky později představila svůj prozatím jediný model, jímž je jednomístný sportovní stroj BAC Mono.

V roce 2015 se na Festivalu rychlosti v Goodwoodu tento vůz představil v modernizovaném provedení s novým motorem o objemu 2,5 litru a výkonu 227 kW (309 k) a na podzim stejného roku bylo uvedeno speciální provedení BAC Mono Marine Edition.

Loňský Festival rychlosti v Goodwoodu se stal místem světové premiéry pro nová karbon-kompozitová kola a na festivalu Science in the City, který byl pořádán od 22. do 29. července roku 2016 v Manchesteru, se BAC Mono představil s další novinkou v podobě zadních blatníků z grafenu výrazně snižujícího hmotnost.

V letošním roce o sobě tato malá britská automobilka dala poprvé výrazněji vědět prostřednictvím akce pojmenované Mono Ice Driving Expirience, jejíž první ročník se uskutečnil na zamrzlých švédských jezerech a nyní představuje svůj model Mono v úpravě, v níž jej bude využívat policie na ostrově Man.

BAC Mono se tak stává jedním z nejextrémnějších policejních speciálů, který díky svým jízdním výkonům i skutečnosti, že je jednomístný zastíní BMW i8 v barvách Policie České republiky i supersporty ve službách policie v Dubaji.

Policie na ostrově Man získala BAC Mono přímo od automobilky, která spolupracuje se zdejší vládou. Briggs Automotive Company Ltd. která právě silnice ostrova hojně využívá při vývoji svých vozů a rovněž i zde pořádá akce pro své klienty, k tomu uvádí, že je pro ni ctí poskytnout zdejšímu policejnímu sboru k dispozici svůj silniční monopost.

Za volant BAC Mono bude ve službě usedat příslušník policejního sboru ostrova Man Andy Greaves, který je velmi zkušeným policejním řidičem i motocyklistou a vyšetřovatelem. Ten uvedl, že jednomístný supersport je skutečně výjimečným strojem, který přitahuje pozornost řidičů automobilů i motocyklistů a ve službách policie má přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)