Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsane Hybrid Concept: Plug-in přidá 25% výkonu

Jakub Kraus
Diskuze (0)
Bentley již před autosalonem v Pekingu odhalil základní informace o chystaném plug-in hybridu.

Je vždy zajímavé pozorovat, jak si vyspělá technika z luxusních vozidel nachází cestu do nižších automobilových kategorií. Co je ve třídě S od Mercedesu, bude za několik let i ve Fabii nebo Peugeotu 208. Jenže existuje významná výjimka z tohoto toku technologií, kterou je hybridní pohon. V moderní éře automobilů prozkoumaný a zdokonalený Toyotou Prius a Hondou Insight si pomalu hledal cestu do dalších vozů a kategorií a to primárně do větších a luxusnějších. A aktuálně, po více než 16 letech v Priusu, se dostává i do vozů Bentley.

Značka Bentley se tak stává prvním zástupcem luxusní kategorie, která představí plug-in hybridní technologii pro svá vozidla, čímž předběhne Rolls-Royce, který teprve před měsícem oznámil, že se touto cestou také vydá a nejpozději do dvou let plug-in hybrid představí.

Na autosalonu v Pekingu dvacátého dubna tak bude k vidění Bentley Mulsane Hybrid Concept, který bude ukázkou technologie, která se má představit v sériové výrobě jako verze nového SUV Bentley v roce 2017. Toto představení okomentoval šéf automobilky Bentley Dr. Wolfgang Schreiber slovy, že plug-in technologie odpovídá pravým hodnotám značky Bentley, kterými jsou extrémní luxus a bezproblémový výkon. Díky tomu bude představená plug-in technologie k dispozici napříč všemi modelovými řadami a do konce dekády bude k dispozici v devadesáti procentech produkce.

Ačkoli ještě nebyly zveřejněny přesné parametry systému tak dle slovních hodnot by měl být plug-in hybrid díky elektromotoru schopen poskytnout až o dvacet pět procent vyšší výkon a to při snížení emisí CO2 o 70%. Taktéž by měl být schopný jízdy až padesát kilometrů v čistě elektrickém režimu.

Jakub Kraus
Diskuze (0)