Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bilenkin Vintage: I v Rusku umí postavit krásné kupé

David Bureš
Diskuze (11)
Kupé Vintage z dílny ruské karosárny Bilenkin využívá retro křivky inspirované Volvem P1800.

Ruská společnost Bilenkin Classic Cars se v uplynulých deseti letech zaměřovala především na renovaci starých automobilů, tentokrát však postavila vlastní vůz se svébytným designem. Sportovní kupé se jmenuje Vintage a je postaveno na základech minulé generace BMW řady 3.

Retro křivky se ruskému stylistovi Kirillu Bilenkinovi náramně povedly, z tvarů výchozí řady 3 nezbylo prakticky nic. Jestliže James Bond je spojen s Aston Martinem DB5, agentům KGB by perfektně sedlo právě toto kupé. Oblé křivky se podobají krásnému Volvu P1800, auto se ale inspirovalo také vozy z éry Sovětského svazu, např. Volhou 21. Podle tradičního ruského vkusu nemůže na karoserii chybět množství chromovaných detailů.

Jestliže vnitřek mile překvapí, kabina doslova šokuje. Povedeným způsobem kombinuje elegantní retro prvky s moderními detaily. Kombinace tyrkysové palubní desky s dřevěným obložením a pestrobarevnými sedačkami se asi nebude líbit všem, je ale rozhodně zajímavá. Druhý vůz s hnědým interiérem navíc ukazuje, že Bilenkin umí zahrát i na vkusnější notu.

O parametrech kupé Vintage jeho tvůrci nemluví. Podle dostupných zpráv však vůz s dvoubarevnou, tyrkysově-zlatou karoserií používá čtyřlitrový osmiválec z minulé generace BMW M3. Ve výchozím sportovním kupé z Mnichova byl tento agregát naladěn na 309 kW. Naopak černé kupé má v útrobách třílitrový šestiválec.

Bilenkin Vintage se světu poprvé představil na nedávném autosalonu v Dubaji. Automobil je prodáván za cenu 130.000 eur, což je v přepočtu asi 3,5 milionu korun.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - happy_driver
3. 12. 2015 11:34
***
Nádhera. S decentným interiérom v jednotnej farbe a čiernou farbou karosérie... bomba. K tomu solídny šesť alebo osemvalec a hotovo. Cena takisto v pohode. :yes: :yes: :yes:
2. 12. 2015 20:00
Re: No fakt...
Nie.
No fakt...
...čo je na tom paskvile krásne? Vrchol gýču a nevkusu. Jak zvonka, tak v interiéri. Tvarmi počínajúc, cez výber materiálov až po farebné riešenie, všetko zle.
Avatar - Honza Mička
2. 12. 2015 17:04
Re: OT: Volvo S90
Ano, je :-)

[odkaz]
Avatar - Uživatel_5340709
2. 12. 2015 16:47
Re: Zaujímavé, ale je to bohužiaľ gýč
Tak hlavně Mitsuoka je sériovka, kde je technicky zvládnutá výroba. Toto coupé je asi jen jeden z pár exemplářů, u kterých vše skončí, jak je v Rusku zvykem. Přejít z úpravce aut na výrobce je problém i pro firmy z Německa nebo Švýcarska.