Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 340i 40th Anniversary Edition: Oslava 40 let řady 3

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
BMW představilo limitovanou edici řady 3. Pod označením 340i 40th Anniversary Edition se ukrývá sedan v modré barvě, devatenáctipalcovými koly a sportovním podvozkem od divize Motorsport. Evropě je bohužel zapovězen.

Je to trochu zvláštní - Evropa, stejně jako USA, odjakživa miluje vozy BMW. Přesto je nejnovější počin značky oslavující 40 let existence řady 3 určený pouze pro Japonsko. Označení 340i napovídá, že pod kapotou trůní přeplňovaný řadový šestiválec o objemu tři litry a výkonu 240 kW.

Protože Japonci již desítky let nic jiného než auta se samočinnou převodovkou nechtějí (samozřejmě jsou výjimky), je motor BMW 340i spojený s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Zájemci z řad Japonců ale musejí být v případě 340i hodně rychlí, neboť BMW vyrobí pouze limitovanou sérii 20 exemplářů. To znamená, že půjde o cenný sběratelský artikl, který pokud se jednou dostane do Evropy, bude zatraceně horkým zbožím.

Bohatá výbava

Kromě výkonného motoru a fešného vzhledu je samozřejmostí také velmi rozsáhlá výbava. Ta vychází z programu BMW Individual, které jak známo dokáže zákazníkovi splnit téměř každé přání. Kabina je čalouněná kůží Dakota, přičemž obšitá kůží je rovněž palubní deska. Speciální je rovněž lak karoserie, pojmenovaný Tanzanská modrá.

Skvělé jízdní vlastnosti zaručí adaptivní podvozek od divize Motorsport, stejně jako litá devatenáctipalcová kola s pneumatikami vpředu 225/40 a vzadu 255/35. Pořizovací cena by la stanovena na 8.790.000 jenů, což v přepočtu činí zhruba 1.715.000 korun.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)