Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW a Lexus společně vyvíjejí supersport, má mít 800 koní

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
BMW a Toyota prohlubují dále spolupráci. Zatímco očekáváme společný sportovní vůz velikosti Porsche 911, již se začíná mluvit o supersportu od mnichovské značky a Lexusu, a to s hybridním pohonným ústrojím.

BMW a Lexus vyvíjejí supersport, který má překonat Audi R8 nebo Hondu NSX. S takovou informací přichází magazín Auto Express s odvoláním na zdroje z japonské automobilky. Podle nich již značky postavily prototypy s motorem před zadní nápravou a pohonem všech kol, přičemž vozy obou automobilek mají prostorový rám z hliníku spojený s karbonovými díly.

Má se přitom jednat o hybridy, přední kola tak budou roztáčena pomocí elektromotorů, zatímco ta zadní si vezme na starosti benzinový agregát. Něco podobného již známe třeba z BMW i8. Očekávat máme rozdílné pohonné jednotky. BMW vsadí na svůj přeplňovaný šestiválec známý z modelu M3, zatímco Lexus přijde s výjimečnějším pohonem v podobě mírně podladěného osmiválce o objemu 3,7 litru, který známe z Toyoty TS040 z Le Mans.

Zdroje říkají, že 1000 koní není problém, z hlediska výdrže a emisí ale reálný cíl činí 800 koní. BMW prý bylo fascinováno Lexusem LFA, proto chtělo na voze spolupracovat právě s touto japonskou značkou. Supersporty tedy máme očekávat v roce 2020 s cenou okolo šesti milionů korun. Ještě dříve pak údajně přijdou sportovní automobily od BMW a Toyoty, o kterých se hovoří již dlouho. Má jít o vozy velikosti Porsche 911.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)