Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8 je v Číně téměř třikrát dražší než v USA

Michal Fokt
Diskuze (3)
Jestli plánujete pořízení hybridního sporťáku BMW i8, určitě pro něj nejezděte do Číny, bude tam stát skoro třikrát více, než ve Spojených státech.

Evropanovi se často chce při pohledu do amerických ceníků (nejen) osobních aut hořce plakat, vozy tam jsou výrazně lacinější, než v Evropě a to i ty, které se tam musí odsud dovézt. Třeba takové BMW i8. V Česku stojí 3,4 milionu korun, v USA začíná na 135.700 dolarech, tedy zhruba 2,7 milionu korun. Půl "mega", jen to hvízdne.

To ovšem není nic proti ceně i8 v Číně. Sice není ještě oficiální, nicméně tamní tisk informuje, že se bude pohybovat mezi 1,98 milionu a 2,18 milionu juanů, což je... a teď se posaďte, 321-350 tisíc dolarů. I v případě té spodní části spektra to je 6,4 milionu korun, což je částka, za kterou u nás pořídíte Ferrari 458 Italia.

Zmíněné maranellské koně přitom v Číně přijdou na 724 tisíc dolarů, cenová politika BMW je tedy v Říši středu mimořádně sebevědomá. Není ovšem pochyb o tom, že bohatá čínská klientela tyhle peníze na mnichovský exot ochotně dá.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - JirkaV8
17. 8. 2014 04:14
no a co?
Koka taky někde v lese u indiánů je pár dolarů za celý pytel, u překupníků pár seto dolarů za celý pytel. No a u cílových konzumentů mega dolarů za pár gramů.

Tchaiwanské rifle někde v dětské továrně taky mají výrobní náklady dvacku a tady je stánkaři nabízí za pětikilo.

atd atd.
15. 8. 2014 12:47
Re: ...
Určitě chtějí na Číně automobilky vydělat, o tom není pochyb, ale není to i z důvodu nízkých daní v některých státech v USA?

Navíc, co vím od lidí, kteří žili v Americe, tak tamní obyvatelé prostě nejsou ochotni si připlatit za auto (alespoň u velké části).

Takže klídek a běžte si prohlídnout to svoje LCDčko ;-)
15. 8. 2014 11:01
TO JSOU VĚCI, VŠAK JE TO AUTO NA OZDOBU
jj
není se co divit že srandykára i8 je v číně 3x přepal, když evropský dinomobilky berou čajnu pěkně na hůl. Však už letos museli taky pěkně zlevňovat, co jim taky zbývá, když domácí čínský BYD jedee :-)

No a to jste slyšeli o tom pěkným tichým autě s pořádným 17" LCDčkem v číně? [odkaz] [odkaz] ;-)

PS: jen letos už tam mají 9 superchergerů [odkaz] ;-)

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]