Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition připomíná první M3 Cabrio

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
BMW M GmbH uvádí výroční edici modelu M4 Cabrio, jejímž prostřednictvím oslavuje tři desítky let svých výkonných kabrioletů.

BMW M GmbH před 30 lety poprvé uvedlo výkonný kabriolet. BMW M3 Cabrio nabídlo začátkem léta roku 1988 fanouškům motoristického sportu možnost vychutnat si jízdu s otevřeným sportovním vozem, navrženým pro každodenní využití, ovšem s prověřenými technologiemi závodních motorů a podvozku.

První generace BMW M3 Cabrio, vycházející z modelové řady E30, měla pod kapotou 2,3litrový atmosférický čtyřválec, který disponoval nejprve nejvyšším výkonem 143,5 kW (195 k) a od září roku 1989 pak výkonem 158 kW (215 k). Kabriolet měl zvládnout akceleraci z 0 na 100 km/h pod 7,0 s a dosahovat maximální rychlosti kolem 235 km/h.

Dnes je na trhu již pátá generace sportovního kabrioletu od BMW M GmbH v podobě BMW M4 Cabrio, jehož přeplňovaný třílitr TwinPower Turbo disponuje ve standardním provedení největším výkonem 317 kW (431 k), s nímž akceleruje z 0 na 100 km/h za 4,1 s. Maximální rychlost je zde omezena na 250 km/h.

Úspěšnou tradici a exkluzivitu v koncentrované podobě nově vyjadřuje BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition. Výroční model vznikne v omezeném počtu 300 kusů a vyjede vybaven paketem M Competition, což znamená, že se pyšní nejvyšším výkonem 331 kW (450 k), M sportovním výfukem, M adaptivním podvozkem se specifickým jízdním režimem SPORT, sportovním nastavením stabilizačního systému DSC s aktivním M diferenciálem.

BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition míří na trh ve dvou barvách karoserie. Modrý metalický lak Macao Blue odkazuje na debut vysoce sportovního kabrioletu před třiceti lety. Barva Mandarin II připomíná žlutou barvu Dakar Yellow, která byla v devadesátých letech dvacátého století k dispozici pro druhou generaci BMW M3 Cabrio.

Mezi standardní prvky výbavy této edice patří leskle černé rámečky masky chladiče BMW Individual, M žebrování na bocích, označení modelu a kovaná M kola z lehké slitiny Star-spoke. 20palcová kola v matně šedém provedení Orbit Grey jsou nabízena výhradně pro tento výroční model.

Interiér BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition charakterizuje kožené čalounění Merino, jehož barevné schéma odpovídá zvolené barvě karoserie. V kombinaci s modrým metalickým lakem Macao Blue lze vybírat ze dvou barevných kombinací, černá/modrá Fjord a černá/stříbrná Silverstone. Mezi exkluzivní prvky výbavy se řadí také kontrastní prošívání opěrek hlavy, stejně jako M koberečky s lemováním v kontrastní barvě.

Černé plochy interiéru se žlutým kontrastním prošíváním jsou nabízeny v kombinaci s barvou karoserie Mandarin II, zatímco karbonové ozdobné lišty interiéru jsou připraveny pro všechny verze výročního modelu.

Kromě toho prahové lišty a hlavové opěrky nesou nápis „30 Jahre Edition“. Plaketa umístěná na interiérové liště na straně spolujezdce se kromě nápisu „30 Jahre Edition“ vyznačuje číslem 1/300, odkazujícím na omezený počet vyrobených kusů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
20. 2. 2018 17:23
Moc pěkné
To vypadá hodně dobře, to se Bavorům povedlo. Škoda, že jich je tak málo.