Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v Ženevě: Pět premiér

Ladislav Čermák
Diskuze (13)
Bayernští přivezou do Ženevy čtyři světové a jednu evropskou premiéru!

Neobvykle bohatý na novinky bude letos ve Švýcarsku stánek BMW. Oficiální světový debut si tu odbydou hned čtyři novinky a pátá se poprvé ukáže evropské veřejnosti.

1.světová:

Trojková řada se po nedávných prvních novinářských dnech představí zbytku světa. Ke dvěma premiérovým motorizacím 330i a 320d v Ženevě přibudou také 325i (160 kW) a 320i (110 kW). Na první kontakt s famózním 330d si tedy ještě počkáme, ale nudit se mezitím rozhodně nebudeme.

2.světová:

Vůbec první veřejnou prezentaci absolvuje nový vrchol bavorských ambicí - nadpozemské BMW M6. Tento 2+2 místný desetiválcový thriller nabídne techniku z BMW M5 (373 kW) a tomu odpovídající výkony. Spolu s Vámi se na něj velmi těšíme!

3.světová:

Poprvé na dosah bude i uhlazenější a bezpečnější Sedmička s novými pěti z celkem šesti motorů. Návrat oslaví i legendární 750i, i když už "jen" jako osmiválec. Zcela nový vznětový osmiválec 4,4 L a přepracovaný šestiválcový třílitr se představí s piezovstřikováním common rail III a celohliníkovou konstrukcí. Chybět nebude ani hořčíkový benzínový třílitr.

4.světová:

Oficiálně se odhalí i nový vrchol jedničkové řady - nový magnesiový 3 L šestiválec (190 kW) pro 130i, který je nyní zastoupen už ve všech výrobních řadách. Malé a relativně lehké Jedničce uděluje takřka "Mkové" výkony a vyvolává příjemně mrazivé úvahy, co za lahůdku bavorští chystají do budoucí M1 (M2)...

1.evropská:

Dva silnější inovované šestiválce v Pětkové řadě (2,5 a 3,0 L) si na pomoc s přenesením svých značných výkonů přizvaly aktivní, elektronicky řízený pohon všech kol xDrive. 525xi a 530xi se dostanou ke sněhomilným zákazníkům již zanedlouho.





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz . Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ladislav Čermák
Diskuze (13)