Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další nové BMW za rohem. Třetí generace X6 už pilně testuje

David Bureš
Diskuze (0)

Druhá generace BMW X6 se vyrábí teprve od léta 2014, přesto už je za rohem nástupce, s technikou nové X5.

BMW v letošním roce představilo neskutečné množství novinek, novou řadu 8 jako kupé i kabriolet, roadster Z4, novou generaci řady 3 sedan, nové luxusní SUV X7, novou X4 nebo třeba novou generaci X5. V příštím roce bude tato nálož pokračovat, mimo jiné se dočkáme třetí generace X6, která už v okolí Mnichova pilně testuje.

SUV s dynamicky střiženou siluetou bylo zachyceno na přiloženém videu. Přestože se vůz s interním označením G06 zatím ukrývá pod vrstvou kamufláže, příď s velkými ledvinkami inspirovaná aktuální X5, z níž bude technicky vycházet, je jasně patrná, stejně jako svažující se zadní okno. Záď pak bude zřejmě hodně podobná menší X4, která byla letos uvedena na trh v druhé generaci.

Interiér bude nová X6 sdílet s X5, což znamená hlavně nové ovladače nebo digitální přístrojový štít. Jsme pak hodně zvědavi na místo vzadu, nakolik prostor omezí svažující se záď. U menší X4 to totiž s místem nad hlavou není tak špatné, jak by se vzhledem ke koncepci mohlo zdát.

S X5 bude z velké části shodná také paleta nabízených motorů. Těšit se tak jistě můžeme na benzinový šestiválec 40i (250 kW), vznětový šestiválec 30d (195 kW) nebo čtyřikrát přeplňovaný dieselový třílitr M50d (294 kW). Později dorazí také vrcholná osmiválcová varianta X6 M.

Třetí generace BMW X6 by měla být na trh uvedena někdy v polovině roku 2019. V té době se začne vyrábět v americké továrně Spartanburg, produkce druhé generace (F15) bude totiž ukončena v červenci 2019. Současné provedení se tak celkem bude vyrábět jen pět let.

David Bureš
Diskuze (0)