Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Z4M: Možná bude!

Ladislav Čermák
Diskuze (15)
Dle neoficiálních informací a několika špionážních fotografií BMW testuje prototyp výkonné verze roadsteru Z4, která by mohla být příští verzí „M“. (doplněno o 4 fotografie)

Dle neoficiálních informací a několika špionážních fotografií BMW testuje prototyp výkonné verze roadsteru Z4, která by mohla být příští verzí „M“. S největší pravděpodobností je poháněn ústrojím ze současné M3, tzn. řadovým šestiválcem 3,2 L double Vanos o výkonu 253 kW, nejspíš ve spojení s převodovkou SMG II. Zvenku je tento tajemstvím obestřený klenot k rozeznání dle větších kol (18“, s možností montáže 19“), čtyř mohutných koncovek výfuku, modifikovaného předního nárazníku a stylizovaných výdechů na bocích motorového prostoru. Definitivní pravdu se svět dozví možná už v Ženevě, spíše ovšem až v Paříži.

V tuto chvíli je už prakticky jisté, že návštěvníci ženevského autosalonu pohlédnou do ostře řezané tváře nové M5, zatímco na špičkovou M6 budou muset počkat, nejspíš až do Paříže. Satisfakcí jim pravděpodobně bude odhalení jedničkové řady a výstavní premiéra šestkového kabrioletu. Rozhodně se máte na co těšit a my vás budeme informovat o každé nové informaci, která se objeví.

Ladislav Čermák
Diskuze (15)