Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britové vyhlásili Škodu Citigo autem roku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (96)
Nejmenší zástupce značky Škoda získal prestižní ocenění Car of the Year 2012 britského magazínu AutoExpress.

Škoda Citigo začátkem letošního června vstoupila na evropský trh včetně Velké Británie a právě zde se tento nejmenší model mladoboleslavské automobilky dočkal krátce po zahájení prodeje významného ocenění.

Britský magazín AutoExpress je stejně jako český AutoTip členem skupiny AutoBild a jeho tradiční vyhlášení nejlepšího vozu roku, které doprovázejí i ocenění v jednotlivých kategoriích je ve Velké Británii populární a veřejností sledovanou záležitostí.

Letošním celkovým vítězem nad rámec všech kategorií je Škoda Citigo, u níž byla oceněna nabídka vnitřního prostoru, kvalita zpracování, komfort i cenová politika. Kromě ocenění Car of the Year 2012 zvítězilo Citigo i v kategorii městských automobilů.

Škoda Citigo patří s délkou 3,56 m, šířkou 1,64 m a výškou 1,48 m k nejkompaktnějším vozů ve své třídě. Paleta pohonných jednotek nabízí tříválec 1,0 MPI o výkonu 44 nebo 55 kW. Obě karosářské verze jsou k dispozici s výbavami Active, Ambition a Elegance.

JAKE.AUTO.CZ: Škoda Citigo (přehled článků)

V letošním Auto Express New Car Awards byla Škoda vůbec nejúspěšnější značkou, protože zvítězila v pěti z 25 kategorií. Kromě dvou ocenění pro Citigo obdržela ceny i pro Superb, který je nejlepším rodinným automobilem a zároveň i nejlepším kombi. Páté ocenění pro Škodu je Driver Power Award za spokojenost zákazníků.

Z dalších kategorií lze jmenovat Peugeot 208, který je podle Auto Express New Car Awards nejlepší mezi Supermini. V kategorii hot-hatch zvítězil Fordu Focus ST, zatímco z kupé je nejlepší Peugeot RCZ a mezi kabriolety Volkswagen Golf Cabriolet. Na vrchol mezi luxusními vozy vystoupal i přes svůj pokročilý věk Mercedes-Benz třídy S. Nejlepším supersportem je Ferrari 458 Italia.

Domácí značky v žebříčku Auto Express New Car Awards zastupuje Land Rover s modely Range Rover Evoque mezi kompaktními SUV a Discovery mezi velkými SUV. Ocenění Green Award získalo dvojče Opelu Ampera se značkou Vauxhall.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (96)
Avatar - Bazalt
31. 1. 2013 09:54
invisible car...
Úžasné, Citygo autem roku v UK. Však už jsem od uvedení na trh viděl v ulicích Londýna asi 3 :-)
Avatar - Jurrisek
2. 7. 2012 08:23
Re: Ach můj bože..
Vytrhneš větu z kontexu a pak tady machruješ a urážíš...vítej nový GTI dál se nemá cenu bavit >:D
1. 7. 2012 22:20
Re: MISS CAPS LOCK
Hele ty se do Citiga nehrab.. Nemá rádo blondýny a to ještě tak bl.. který tomu nerozumějí >:D
Jdi si koupit to tvoje Ferrarii a dej pokoj Škodovce.. Kdyby byla tak špatná asi by Citigo,Superb,Oktávka,Yeti nebyli tak oblíbené auta ne?? :-)
28. 6. 2012 10:14
Re: Kam ten motoristický svět spěje?
Nikde jsem nepsal, že mám problém se škodovkou, jen nevidím důvod, proč by měl petrolhead tleskat Rapidu. Není na něm nic, co by měl nadšenec do aut ocenit, je to jen levné auto s velkým kufrem, taková lepší thalia. Tím neříkám, že to je špatné auto, spousta lidí, obzvláště čeští chalupáři, takové auto chtějí, ale petrolhead ve všech ohledech obyčejnému, cenově dostupnému sedanu bez špetky čehokoliv zajímavého opravdu tleskat nebude, to se na mě nezlob. Naopak se například s tou Thalií a mnoha dalšími vozy jedná o prototyp auta, o který petrolhead sotva myšlenkou zavadí.
Avatar - miromen
28. 6. 2012 08:57
Re: AUTOCAR: Druhý anglický pohled
Bylo to tušim 2 čisla nazpět kde bylo psano ktere kompakty považuji za nej. Bylo to tušim pod testem noveho Civica.