Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude takto vypadat nová Škoda Yeti? Plus první foto faceliftované Octavie!

Jan Mička
Diskuze (41)
Nová Škoda Yeti se ukáže nejdříve koncem příštího roku, o vzhledu se už ale ve velkém spekuluje již nyní. Takto si vůz představuje maďarský grafik X-Tomi.

Budoucnost Škody Auto se ponese ve znamení SUV a crossoverů. Jak se nám podařilo zjistit během letošního autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, nedočkáme se pouze sedmimístného SUV a nové generace Yetiho, ale minimálně ještě jednoho zatím nespecifikovaného crossoveru. Podobný by mohl být konceptu Leon Cross Sport.

Model Yeti je ale zatím jediný, u něhož alespoň zhruba víme, co očekávat. Postaven totiž bude na stejném základě jako nejnovější Tiguan a karoserie ponese typické rysy současných škodovek. Očekávejme čisté a jasně dané linie a hrany, slovy Jozefa Kabaně tedy krystalický design. Možností, jak bude nakonec celek vypadat, je v tuto chvíli nespočet, daleko od pravdy by ale nemusel být maďarský grafik X-Tomi.

Návrh vychází z Volkswagenu Tiguan, což je nejvíce patrné na výrazné lince táhnoucí se od spodního okraje bočních oken až po přední světlomety. Maska chladiče je naopak typicky škodovácká, stejně jako samotné světlomety s tmavým podkladem. Spodní část nárazníku nás naopak opět táhne k Volkswagenu – podobné denní svícení má totiž i elektrický Golf.

skoda yeti design skoda yeti design


Je tady ale ještě jedna Škoda, o jejíž budoucnosti se začíná čile spekulovat – Octavia. Ta totiž na začátku příštího roku vstoupí do druhé poloviny životního cyklu a nový kabát na sebe nenechá dlouho čekat. Podle slov Jozefa Kabaně už má Škoda Design hotovo a změny by údajně vydaly na nové auto. Hovoří se o zdvojených předních světlometech, typické zadní svítilny zářící do podoby písmene C ale rozhodně chybět nebudou.

Tento fakt ostatně dokládají fotografie, které o víkendu pořídil náš externí spolupracovník švihák lázeňský na dálnici D1 ve směru na Brno. Trojice maskovaných zelených vozů neměla viditelná ani loga výrobce, tvar zadních svítilen ale jednoznačně odkazuje na Škodovku. Možná Superb, řeknete si, jenže jeho zadní část není tak vysoká a kapota se svažuje pozvolněji. Podle našeho názoru se už po českých dálnicích prohání modernizovaná Octavia a vy nám ji můžete pomoci chytit. Každý obrázek nebo krátké video rozhodně uvítáme!

Jan Mička
Diskuze (41)
5. 10. 2015 22:02
Re: Jasně
FL Octavie bude skutecne mit zadni svetla podobna Superbu, tedy dle informaci od vyrobce svetel. Takze to skutecne muze byt FL OIII...
5. 10. 2015 20:15
Re: Facelift Octavie
Tak to by pak vlastne byl spis asslift, ne?
5. 10. 2015 20:14
Re: vyzera
:yes:
5. 10. 2015 19:56
Audi A4
Dnes mne po otevření nového autotipu napadlo, jestli to auto na fotce není náhodou nová A4? Co myslíte?
5. 10. 2015 18:09
Re: Facelift Octavie
Ježiš, nestraš >:-[]