Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Encore: Toto bude Corsa SUV

David Bureš
Diskuze (1)
Puzzle od Buicku postupně odhalují chystané malé SUV.

Buick postupně odhaluje podobu modelu Encore, který bude představen na lednovém autosalonu Detroitu. Podle dostupných zpráv se jedná o americkou variantu chystaného malého SUV od Opelu, zatím označovaného jako Corsa SUV. Sériový Opel se bude zřejmě prodávat pod označením Mokka.

Nově zveřejněný snímek ukazuje bok auta. Patrná je tak dolní linka bočních oken, která se pomalu zvedá vzhůru k C-sloupku. Patrné je i ostře řezané zadní sklo, zasahující hluboko do C-sloupku. Vnější zpětná zrcátka jsou zakomponována do předních dveří. Patrná je i linka vedoucí přes kliky dveří k zadním světlometům.

Crossover bude mít pro současné portfolio Buicku typickou vodopádovou masku chladiče se svislými žebry. Automobil pojme pětici pasažérů a na cestu jim budou svítit xenonové výbojky. Design hlavních světel pak mírně připomíná Opel Antara.

Automobil má být vybaven odhlučněním interiéru označeným QuietTuning, chybět nemá ani další výbava známá z ostatních Buicků.

Malé SUV bude sdílet techniku s Opelem Corsa a Meriva. Pod kapotou se objeví benzinový motor 1,4 Turbo (dnes 88 a 103 kW) a nový dieselový agregát 1,6 CDTI. O jeho vývoj se stará technologické centrum v Turíně.

Dřívější zprávy naznačovaly, že bude malé SUV od Opelu představeno ještě letos. Automobil však bude nejspíše prezentován až na březnovém autosalonu v Ženevě.

Koncern General Motors, do nějž značka Buick patří, dal již dříve najevo, že pro lednový autosalon NAIAS 2012 chystá čtyři světové premiéry. Vedle Buicku Encore mezi nimi bude Cadillac ATS, který chce konkurovat evropské prémiové střední třídě. Pod kapotou tohoto auta se mimo jiné objeví nový přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr Ecotec s výkonem 201 kW.

David Bureš
Diskuze (1)
30. 12. 2011 09:21
nič moc
Pôsobi na mna dost zastarano a to sa ešte ani nevyraba...