Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac Escalade dostane diesel i sportovní verzi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Největší člen rodiny modelů Cadillac čekají zásadní novinky pod jeho rozlehlou kapotou zvyklou ukrývat benzinové osmiválce.

Nejnovější generace Cadillacu Escalade byla odhalena vloni na podzim a v současnosti je prezentována jako modelový rok 2015, zatímco její stejnojmenný předchůdce vyklízí pozice v showroomech.

Prozatím je pro nové Escalade oficiálně uváděna jako pohonná jednotka pouze nový atmosférický osmiválec o objemu 6,2 litru s přímým vstřikováním paliva a systémem odpojování válců, který disponuje výkonem 313 kW (420 k), ale to se může brzy změnit.

Podle informací získaných Automotive News od David Schiavone, manažera modelové řady, se mají zákazníci dočkat rozšiřování nabídky pohonných jednotek o pro Escalade poměrně netradiční motory.

Kromě hybridního provedení, jímž disponovala i odcházející generace, se má Escalade dočkat i agregátů, odpovídajících současné módě downsizingu. Ty navíc mají zvýšit konkurenceschopnost velkého SUV v souboji s podobně zaměřenými vozy domácích, asijských i evropských značek.

Jako hlavní příklad je uváděn Lincoln Navigator, který v modelovém roce 2015 opustí 5,4-litrový osmiválec a bude nabízen pouze s dvojicí turbodmychadel přeplňovaným 3,5-litrovým vidlicovým šestiválcem.

Právě díky tomu se může i Escalade dočkat šestiválce s dvojicí turbodmychadel o objemu 3,6 litru a provedení s označením Vsport podobně jako je tomu například u aktuálních generací sedanů ATS a CTS.

Nejen pro evropský trh pak má být připraven Escalade se vznětovým motorem. V tomto případě se počítá s prozatím blíže nespecifikovaným turbodieselem s šesti válci do V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - Barrichello
19. 7. 2014 18:25
Re: Vždy
když to lidi chtěj....dneska se dělá sportovní verze ze všeho, i z pikapů no.
Avatar - Barrichello
19. 7. 2014 18:23
Re: ....
ty jezdí dávno na LPG....a tak je to stojí půlku. U tohohle auta se to LPG vyplatí víc než kde jinde.
19. 7. 2014 12:36
Re: ....
Hlavně bude asi hodně pohodlné a vejde se do něj i velká rodina... zajímavá alternativa
ke GL a dlouhému Range Roveru... akorát bude stát půlku...
19. 7. 2014 12:35
Re: Vždy
Včera jsem viděl spinnery na stříbrné oktávce kombi první generace. Normálně tuningové kreace nekomentuju, ale tohle mně fakt pobavilo:-)
19. 7. 2014 04:51
Re: Vždy
U nas v ghettu to pofrci. Vzdycky kdyz uvidim ten saltr, tak vyprsknu smichy. To je jako by na vytapeni pouzivali interierova kamna na uhli. Prodeje moc dobry nejsou:
[odkaz]