Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Onix je odpovědí na VW Gol a Hyundai HB20

David Bureš
Diskuze (8)
Onix byl vyvinut v Brazílii, vyrábí se v Brazílii a v Brazílii proběhla i jeho oficiální výstavní premiéra.

Chevrolet představuje kompaktní hatchback Onix určený pro jihoamerické trhy. V Brazílii se vůz začne prodávat již během příštího měsíce.

Svojí přídí je Onix typickým Chevroletem. Maska chladiče je rozdělena na dvě části pomocí vodorovné lišty s integrovaným logem značky. Z boku je patrná vyšší světlá výška.

Základem vozu je platforma Gamma II určená pro malé automobily. Z Chevroletů jí už používají modely Aveo, Spark nebo Trax.

Mezi hlavní konkurenty Onixu mají patřit letos modernizovaný Volkswagen Gol a letos představené Hyundai HB20.

Na délku Onix měří 3.93 metru, na šířku 1,7 m a na výšku 1,48 m, rozvor náprav je dlouhý 2,53 metru. Do zavazadelníku se vejde 280 litrů nákladu.

Automobil bude nabízen se dvěma motory umožňujícími spalování benzinu i etanolu, který je v Brazílii oblíbeným palivem. Litrový agregát nabídne výkon 57 kW (při natankování etanolu 59 kW), větší čtrnáctistovka pak 72 kW, respektive 78 kW. Jednotky budou spolupracovat s pětistupňovým manuálem, nebo šestistupňovým automatem.

Na brazilském trhu bude Onix k dispozici ve třech stupních výbavy. V závislosti na dané verzi se ve výbavě objeví také multimediální systém Chevrolet MyLink se sedmipalcovým barevným displejem.

Vedle toho si zákazníci budou moci pořídit i designové pakety lehce upravující vzhled auta. Právě možnosti individualizace mají nalákat zdejší zákazníky ke koupi Onixu.

Brazilské ceny kompaktního Onixu začínají na částce 29.990 brazilských realů, což je v přepočtu asi 282 tisíc korun.

Brazílie je pro automobilky lákavým místem, prodeje aut zde stoupají, a tak v této zemi chtějí výrobci expandovat. Onix byl navržen brazilskou divizí General Motors, v Brazílii se vyrábí (v továrně Gravataí) a v Brazílii proběhla i jeho výstavní premiéra – na probíhajícím autosalonu v Sao Paulu.

David Bureš
Diskuze (8)
23. 10. 2012 17:33
_
Prečo musia byť lacné autá škaredé?! U takého Lodgy to ešte pochopím, že by sa potom dvojnásobne drahý Scénic asi veľmi nepredával, ale hento?
Avatar - avatas
23. 10. 2012 15:45
Hrbáč
Hrbáč x zvoník od matky Boží..................
....velmi povedený dresink-nebo desing-nebo co..? :no:
Avatar - PeterLuk
23. 10. 2012 13:29
Re: tie predne svetla
JJ, ale ináč je to celkom pekné. Teda, ak to berieme ako lowend, samozrejme... :yes:
Avatar - Bristol
23. 10. 2012 13:17
Re: Opel Corsa?
kdyby na současnou corsu jen nalepili chevy masku a znak dopadlo by to mnohem lépe...tohle totiž vypadá strašně zepředu jako kdyby mu někdo nakopal držku...no tak ale je pravda že VW Gol taky není žádný výplod krásy...takže se to schová
23. 10. 2012 10:36
Re: Opel Corsa?
v Brazilii Opel Corsa nepoznaju.. tam sa totiz predava ako Chevrolet Corsa (rovnako aj Astra) :-)

no osobne som viac zvedavy, kedy sa tu objavi nejaky clanok o Chevy Cruze SW... o Rapidoch ich tu bolo tolko ze to uz nikoho nebavilo ani citat, no zaciatok predaja SW tu akosi ostal bez povsimnutia...