Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Chrysler 200: Nový design a technika Alfy Romeo

David Bureš
Diskuze (9)
Nejmenší model Chrysleru se dočká v příštím roce nové generace. Auto jako první ukáže nový designérský směr této americké značky.

Chrysler začne na začátku příštího roku vyrábět novou generaci sedanu 200. O jeho výrobu se postará americká továrna Sterling Heights, která podle dřívějších plánů měla být uzavřena.

Výroba stávající generace, která je ve skutečnosti jen faceliftovanou verzí modelu Sebring vyráběného od roku 2006, bude ukončena letos v prosinci. Závod se poté začne připravovat na produkci nové 200 a nástupce sesterského Dodge Avenger.

Chrysler Group doufá, že oba nové automobily budou lépe konkurovat Toyotě Camry, která je na americkém trhu v segmentu tzv. midsize aut (zhruba naše střední třída) jasně nejprodávanějším modelem.

Nová 200 i kvůli tomu vsadí na nový designérský směr značky, díky které se má jednat o mnohem hezčí automobil než dnes. Prodejce Chrysleru David Kelleher, který měl možnost vidět hotový vůz, tvrdí, že se bude jednat o rozdílné auto, které lépe naláká zákazníky.

Základem 200 bude platforma CUSW, kterou již používá Dodge Dart nebo Jeep Cherokee. Co se týče motorů, má příští 200 využít jednotky ze stávající generace. Hovoří se tedy o 2,4litrovém čtyřválci a 3,6litrovém šestiválci Pentastar. Agregáty mají být kombinovány s novým devítistupňovým automatem z dílny firmy ZF, který pomůže snížit spotřebu paliva.

Závod Sterling Heights měl být původně uzavřen, Chrysler s ním ale nakonec počítá i do budoucna. Do továrny bylo investováno na 850 milionů dolarů (cca 16,8 miliardy korun), finance byly použity mimo jiné na novou lakovnu a karosárnu.

Od nové generace Chrysleru 200 má být odvozen i model značky Lancia. Italská automobilka původně chtěla v Evropě prodávat přeznačkovanou dvoustovkou se jménem Flavia. Do výroby se ale nakonec dostal pouze kabriolet.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - sendador
19. 7. 2013 12:17
Re: Lancia
tos napsal Ty.
Z meho pohledu je za neuspechem Themy predevsim to, ze vypada jako americka piksla, coz se asi potencialni zakaznikum Lancie moc nelibi.
Avatar - sendador
19. 7. 2013 12:15
Re: Lancia
Tak ona ta soucasna Delta je prostornejsi auto nez byla Lybra
19. 7. 2013 09:10
Uvidíme....
.... jestli tahle Lancia bude mít parametry evropské střední třídy, přijde s širokou paletou motorů (od 1.6JTD po nějaké silnější 2.0JTD a od 1.4T po 1.75TBi) a bude se nabízet i ve variantě kombi, tak by se to nějak prodávat mohlo....

Ještě to teda taliáni nesmí zabít cenou....

Safra, vidím že těch "jestli" je tam nějak moc a tak je šance na nějaký úspěch asi docela malá.... No uvidíme, horší než teď to nebude....

Jinak paralela s Themou se u téhle nové 200 hledat nedá - jsou to auta jiných tříd, rozměrů, cen, všeho....
19. 7. 2013 09:07
Re: Realita.
>:D :yes:
Jinak je to zajímavá informace, uvidíme jestli sem pán hodí i nějaký odkaz nebo ne....
19. 7. 2013 08:22
Re: Realita.
A jakou změnu to bude představovat z hlediska logistiky? :-O