Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 300 Mopar: Individualizace masky chladiče (video)

David Bureš
Diskuze (0)
V nabídce pro modernizovaný Chrysler 300 je osm masek chladiče a šestice různých kol.

Mopar, jedna z divizí koncernu Chrysler, představuje individuální doplňky pro faceliftovaný Chrysler 300. V nabídce je osm různých tvarů mřížky chladiče a šest sad kol. Firma tvrdí, že mřížky chladiče byly testovány ve větrném tunelu a poskytují dostatečné chlazení motoru.

Společnost nabízí například mřížku se 13 vodorovnými lamelami, 5 mm širokými. Jedná se o tradiční tvar, který Chrysler použil už před 55 lety. Povrch hliníkové mřížky je z vyleštěného chromu. Další chromovanou mřížku zase tvoří vzor 154 diamantů.

Mopar poskytne i sportovní vzhled ve formě mřížky z 2mm drátů, tvořících diamantový vzor. Mřížky bude možné pořídit ve třech barevných úpravách – leskle chromované, platinově chromované a lesklé černé.

Při montáži nové masky chladiče není nutné vůz nějak upravovat. Původní mřížky lze jednoduše nahradit kus za kus. Cena mřížek se pohybuje od 310 dolarů (v přepočtu cca 5.300,- Kč) do 750 dolarů (asi 12.800,- Kč). Společnost na ně poskytuje tříletou záruku.

Mopar dále nabízí šestici kol, které je možné objednat v 18palcovém, 19palcovém, nebo 20palcovém provedení.

Design kol je různý, tvoří jej pět, osm, nebo deset paprsků. Některá kola jsou z lehkých slitin, jiná zase z kovaného hliníku. I povrchové úpravy se liší, v nabídce je tzv. Satin Carbon, chromovaná černá, nebo leskle černá. Jedna ze sad kol je pak nazvána Rallye.

Cena kol se pohybuje od 265 dolarů (asi 4.500,- Kč) do 610 dolarů (zhruba 10.400,- Kč).

Mopar (Motor Parts) je divize koncernu Chrysler zabývající se servisem, náhradními díly a péčí o zákazníky.

David Bureš
Diskuze (0)