Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C1 Urban Ride spatřen při převozu, je to předzvěst sériové výroby?

Jan Mička
Diskuze (0)
Pařížský koncept Citroën C1 Urban Ride nakonec zřejmě skutečně půjde do výroby. Napověděl snímek, který nyní koluje po internetu.

Automobilka Citroën na autosalonu v Paříži představila koncept C1 Urban Ride a dala návštěvníkům možnost rozhodnout o jeho osudu. Vůz během svého představení pobral více než 17.000 kladných ohlasů, které podpořilo dalších 2.700 hlasů na sociálních sítích. Pokud výrobce dodrží slib, měl by povedený oplastovaný minivůz začít skutečně vyrábět.

Ještě na konci října však nebylo úplně jasné, jak to nakonec bude. Vedení značky Citroën o C1 Urban Ride vážně uvažovalo a nyní to konečně vypadá, že máme v ruce alespoň jednu jistotu – fotografii, která zobrazuje automobil při přepravě kamionem. Znamená to tedy, že se jej v sériové podobě skutečně dočkáme?

Jisté je každopádně to, že se nejedná o stejný exemplář, který byl prezentován v Paříži. Tam byl totiž vůz vybaven šedou plátěnou střechou, zatímco na fotografii má střechu pevnou. S velkou pravděpodobností se tak díváme na jeden z předprodukčních exemplářů, který sice pravděpodobně položí život kvůli chybějící homologaci, ovšem pro dobrou věc.

Dobré zprávy tedy pravděpodobně máme pro ty, kteří preferují především jízdu po městě a čas od času uštědří svému vozu nějaký ten „ťukanec“. Kontrastní plasty totiž Citroën C1 Urban Ride ochrání nejen v oblasti nárazníků a blatníků, ale také prahů, které například vlivem vysokého lemování silnic a parkovišť občas dost trpí. O žádné pokukování po terénu tedy nejde.

Těžko nyní odhadnout, zda se nabídka pohonných jednotek produkční verze omezí jenom na agregát 1.2 PureTech o výkonu 60 kW, v Paříži se s ním však automobil prezentoval. Velmi povedený celek dolaďoval zelenkavý lak karoserie, černá patnáctipalcová kola a šedá plátěná střecha, kterou automobilka nabízí také pro standardní verze modelu C1.

Jan Mička
Diskuze (0)